Το διαχρονικό γαλλικό κούρεμα που αποπνέει ανεπιτήδευτη κομψότητα

Το υιοθέτησε η Taylor Hill κι εκτόξευσε την κομψότητα του στιλ της.

Απαιτεί λιγότερη ώρα στο λούσιμο, στο στέγνωμα, στην περιποίηση και στο styling κι όμως παρά τον τόσο πρακτικό κι εύκολο "χαρακτήρα" του πολλές γυναίκες το αποφεύγουν. Ο λόγος για το pixie cut, το πολύ κοντό γυναικείο κούρεμα, που λατρεύουν οι Γαλλίδες και που,-αν γίνει σωστά- κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου κι αποπνέει ανεπιτήδευτη κομψότητα. 

Pixie Cut | Το πολύ κοντό γυναικείο κούρεμα που δείχνει ανεπιτήδευτα κομψό

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το pixie cut βρίσκει πάντα τρόπο να "τρυπώνει" στη λίστα με τις τάσεις ομορφιάς κάθε σεζόν. Φέτος δύο εκδοχές του κυριαρχούν, η μακριά εκδοχή του, το λεγόμενο bixie ή paperboy cut και το κλασικό γαλλικό pixie

Διαβάστε Επίσης

Η Taylor Hill μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερε να υιοθετήσει και τις δύο. Αρχικά απαρνήθηκε τα μακριά μαλλιά της, αφαιρώντας αρκετό από το μήκος τους κι υιοθετώντας ένα bixie, το τέλειο υβρίδιο μεταξύ ενός καρέ κι ενός pixie cut.

Τώρα το μοντέλο αποφάσισε να κάνει μια ακόμα πιο δραματική αλλαγή στην εμφάνισή του, υιοθετώντας το πολύ κοντό γυναικείο κούρεμα, που αγαπούν οι Γαλλίδες. Το λεγόμενο french pixie είναι κοντό, αλλά όχι τόσο κοντό όσο ένα buzz cut, ενώ χαρακτηρίζεται από φυσική υφή και συχνά διανθίζεται με micro bangs.

Το εν λόγω κούρεμα εκτός από το ότι αποπνέει ανεπιτήδευτη κομψότητα, κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου και τονίζει τις γωνίες του, ενώ ο ανδρόγυνος χαρακτήρας του κάνει κάθε εμφάνιση να δείχνει απρόσμενα γοητευτική

Από την κλασική εκδοχή του, μέχρι την πιο μακριά ή εκείνη που συνδυάζεται με αφέλειες, όγκο στην κορυφή ή layers, το pixie cut αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να κάνετε μια τολμηρή αλλαγή στα μαλλιά σας, χαρίζοντας στην εμφάνισή σας αυτό το ‘‘je ne sais quoi” που κάνει τις Γαλλίδες μοναδικά chic.

Διαβάστε Επίσης