Τριχόπτωση | 5 τρόποι να την αντιμετωπίσετε σήμερα κιόλας

Και να αποκτήσετε πλούσια, υγιή και δυνατά μαλλιά.

Οι χημικές ουσίες στις βαφές, στις περμανάντ και στα ισιωτικά, αλλά και το συχνό heat styling μεταβάλλουν δραστικά την εσωτερική ισορροπία των μαλλιών, γεγονός που οδηγεί σε αδυνάτισμα της τρίχας και αναγκαστικά σε τριχόπτωση. Περίπου το 40% των γυναικών μέχρι την ηλικία των 50 ετών εμφανίζουν συμπτώματα και λιγότερο από το 45% των γυναικών έχουν πλήρη τριχοφυΐα μέχρι την ηλικία των 80 ετών. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι όλες οι γυναίκες θα εμφανίσουν κάποιου βαθμού τριχόπτωση σε κάποιο στάδιο της ζωής τους. Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη θεραπεία τριχόπτωσης για γυναίκες; Ακολουθούν 5 σίγουροι τρόποι να την αντιμετωπίσετε:

1. Αλλάξτε σαμπουάν

Διαβάστε Επίσης

Ξεκινήστε εμπλουτίζοντας τη haircare ρουτίνα σας με με προϊόντα περιποίησης, όπως σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες, ειδικά σχεδιασμένα για μαλλιά με τριχόπτωση. Οι συνθέσεις τους  ενδυναμώνουν την τρίχα από τη ρίζα και ενισχύουν τη θρέψη τη, ενώ παράλληλα εξυγιαίνουν το τριχωτό διευκολύνοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

2. Ξεκινήστε μια θεραπεία τριχόπτωσης για γυναίκες

Δεύτερο βήμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η χρήση μιας εξειδικευμένης θεραπείας με τη μορφή λοσιόν ή αμπούλας, που θα ενισχύσει την τριχοφυΐα βοηθώντας τα μαλλιά να μακρύνουν υγιή, πλούσια και δυνατά.

3. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας

Αν η τριχόπτωση είναι πολύ έντονη ή αν το πρόβλημα επιμένει για καιρό, αναζητήστε ιατρική συμβουλή. Ίσως χρειαστεί κάτι πιο δραστικό για να την αντιμετωπίσετε, όπως η μεσοθεραπεία μαλλιών PRP. Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για την περίπτωση μεταμόσχευσης μαλλιών.

4. Προσέξτε τη διατροφή σας

"Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση και είναι το μυστικό για λαμπερά, δυνατά μαλλιά" λέει η Karen Ansel, M.S., R.D. Γεμίστε λοιπόν το πιάτο σας με πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, καλά λιπαρά και ποιοτικές πηγές πρωτεΐνης έτσι ώστε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να αναπτυχθούν πιο δυνατά.

5. Ξεκινήστε ένα συμπλήρωμα διατροφής

Αφού υιοθετήσετε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, μπορείτε να εντάξετε στην πρωινή ρουτίνας κι ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα για ένα extra boost της υγείας των μαλλιών. 

Director's Note: Σε πολλές περιπτώσεις γυναικείας τριχόπτωσης, αρκεί μάλιστα η άρση των αιτίων για να διορθωθεί πλήρως το πρόβλημα, όπως η λήψη σιδήρου, η βελτίωση της διατροφής και η μείωση του στρες. 

Διαβάστε Επίσης