3 λάθη που κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν φλατ

Μήπως άθελά σας σαμποτάρετε την εμφάνισή σας;

Τα λίγα και λεπτά μαλλιά είναι εξ ορισμού πιο φτωχά σε όγκο. Δεν αποκλείεται ωστόσο να εντείνετε άθελά σας την ήδη δυσμενή θέση τους, κάνοντας τα παρακάτω τρία πολύ συχνά λάθη περιποίησης και styling: 

Λίγα και λεπτά μαλλιά | 3 λάθη που τα κάνουν να δείχνουν ακόμα πιο φλατ

Δεν λούζετε καλά τα μαλλιά σας

Διαβάστε Επίσης

Προκειμένου τα μαλλιά σας να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο voluminous, είναι εξαιρετικά σημαντικό να λούζεστε σωστά. Είναι πολύ σημαντικό μία φορά την εβδομάδα ένα clarifying shampoo κι ένα scalp scrub για να καθαρίσετε σε βάθος το τριχωτό και να απομακρύνετε ρύπους, υπολείμματα προϊόντων styling και νεκρά κύτταρα. Τις υπόλοιπες μέρες χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν με ήπια, volumizing σύνθεση, η οποία θα καθαρίσει απαλά τα μαλλιά, ενισχύοντας παράλληλα τον όγκο τους. 

Χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling

Τα πολλά προϊόντα styling τείνουν να "βαραίνουν" τα μαλλιά, στερώντας τους τον ογκό. Περιοριστείτε στα απολύτως απαραίτητα, όπως έναν αφρό για όγκο στις ρίζες κι ένα έλαιο στις άκρες, προτιμήστε προϊόντα με λεπτόρρευστη υφή και φυσικά προσπαθήστε να μην υπερβάλλετε με την ποσότητα. Λίγες μόνο σταγόνες αρκούν για να γίνουν τα μαλλιά μεταξένια και λαμπερά.

Director's Note: Όσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά τόσο πιο πλούσια και "ζωντανά" δείχνουν. Γι' αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να φροντίζετε για την καλή ενυδάτωση και θρέψη τους, κάνοντας μία φορά το μήνα -αν είναι δυνατόν- θεραπεία στο κομμωτήριο κι επιλέγοντας ποιοτικά προϊόντα περιποίησης και styling.

Έχετε υιοθετήσει λάθος κούρεμα

Τα πολύ μακριά μαλλιά δείχνουν πάντα πιο φλατ, καθώς το υπερβολικό μήκος τείνει να τα "βαραίνει". Για να ενισχύσετε τον όγκο των μαλλιών σας, αντισταθείτε στην τάση των XXL hair, αλλά και του έντονου φιλαρίσματος και προτιμήστε ένα αυστηρό κούρεμα, ή ένα cut με πολύ διακριτικά, μακριά layers.

Διαβάστε Επίσης