Η νέα απρόσμενη αιτία της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση δεν οφείλεται μόνο στην ηλικία και την κακή διατροφή.

Μέχρι στιγμής, οι έρευνες έδειχναν ότι η περιβαλλοντική μόλυνση μπορεί να προκαλέσει βλάβες κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα. Οι ερευνητές τώρα υποστηρίζουν πως στη μακροσκελή λίστα με τις βλαβερές συνέπειές της προστίθεται και η υγεία των μαλλιών, καθώς ανακάλυψαν πως ευθύνεται και για την τριχόπτωση.

Η έρευνα

Οι ερευνητές εξέθεσαν κύτταρα από τους θύλακες των τριχών σε διαφορετικά επίπεδα σκόνης και ντίζελ για 24 ώρες. Στη συνέχεια, μέτρησαν τα διαφορετικά επίπεδα πρωτεϊνών στα κύτταρα και διαπίστωσαν ότι και οι δύο ρύποι μειώνουν το επίπεδο μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των τριχών. Με άλλα λόγια, η έκθεση στην περιβαλλοντική ρύπανση οδηγεί στην απώλεια μαλλιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η έρευνα έδειξε ότι όταν τα κύτταρα του ανθρώπινου τριχωτού της κεφαλής ήταν εκτεθειμένα σε κοινούς ατμοσφαιρικούς ρύπους που δημιουργήθηκαν από την καύση ορυκτών καυσίμων, οι πρωτεΐνες στα κύτταρα που ευθύνονται για την ανάπτυξη των τριχών μειώθηκαν σημαντικά", λέει ο επικεφαλής της μελέτης, Hyuk Chul Kwon . Ο Chul Kwon, ο οποίος παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας στην 28η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογικής και Αφροδισιακής Συνέλευσης στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα, είπε: "Όσο περισσότεροι ρύποι εκτέθηκαν στα κύτταρα, τόσο μεγαλύτερη ήταν αυτή η επίδραση".

Τα συγκεκριμένα ευρήματα δεν είναι σοκαριστικά, αλλά είναι ανησυχητικά, σύμφωνα με την πιστοποιημένη τριχολόγο, Michelle Blaisure. "Γνωρίζουμε ότι η υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι σημαντική για την υγιή ανάπτυξη των τριχών και η ρύπανση μπορεί να είναι επιζήμια για το δέρμα ", λέει. "Αν το δέρμα υποστεί βλάβη, το θυλάκιο των τριχών μπορεί να επηρεαστεί καθώς είναι ένα προσάρτημα του δέρματος", εξηγεί.

Η λύση

Για να προστατέψετε την υγεία των μαλλιών σας θα πρέπει να ακολουθείτε μια σωστή hair care ρουτίνα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να καθαρίζετε επαρκώς το τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό απολεπιστικό προϊόν για την περιοχή και φυσικά να λούζετε τα μαλλιά σας για να απομακρύνετε τις τοξίνες και τους ρύπους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ