Θεραπεία κερατίνης | Αξίζει η "επένδυση";

Τι είναι και κατά πόσο χαρίζει τελικά εντυπωσιακά αποτελέσματα;

Πριν μερικά χρόνια, ο όρος "θεραπεία κερατίνης" εμφανίστηκε στον κόσμο της ομορφιάς και λατρεύτηκε σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια από τις γυναίκες με σγουρά μαλλιά, καθώς τη θεώρησαν σαν μάννα εξ ουρανού που θα τους χάριζε τα λεία μαλλιά που πάντα ονειρεύονταν και θα τους απάλλασσε από τον ατέρμονο αγώνα με την βούρτσα και την πρέσα ισιώματος. Τελικά πόσο αποτελεσματική είναι; Ακολουθούν όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την θεραπεία κερατίνης:

The basics

Η τρίχα αποτελείται κατά 90% από κερατίνη, μία δομική πρωτεΐνη, η οποία χαρίζει λάμψη, δύναμη και ελαστικότητα στα μαλλιά. Με την πάροδο του χρόνου και την έκθεση της σε εξωτερικές επιθέσεις, σταδιακά καταστρέφεται και τα μαλλιά καταλήγουν ξηρά και άτονα. Κάπου εκεί έρχεται η θεραπεία κερατίνης και αναδομεί τις κατεστραμμένες, πιο αραιές περιοχές της τρίχας.

Σε ποιο τύπο μαλλιών ταιριάζει

Ενδείκνυται για τα σπαστά ή σγουρά μαλλιά, που έχουν την τάση να φριζάρουν. Μπορούν όμως να την επιλέξουν γενικά οι γυναίκες που θέλουν να δώσουν λίγη ζωή στα θαμπά μαλλιά τους. 

Η διαδικασία

Η θεραπεία κερατίνης γίνεται πάντα στο κομμωτήριο. Ξεκινά με το λούσιμο των μαλλιών με ένα εξειδικευμένο σαμπουάν το οποίο ανοίγει τα λέπια της τρίχας ώστε να μπορούν να εισχωρήσουν τα μόρια κερατίνης αργότερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα ειδικό μίγμα κερατίνης σε μορφή κρέμας το οποίο και παραμένει στα μαλλιά σαν μάσκα για 45 λεπτά. Επόμενο βήμα είναι το στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι για να απορροφηθεί καλά η κερατίνη και ύστερα το επιπλέον στέγνωμα με τις ειδικές πρέσες. 

Τα αποτελέσματα

Τα μαλλιά τιθασεύονται και γίνονται πιο λεία, ενώ παράλληλα μειώνεται το φριζάρισμα, διευκολύνοντας έτσι το καθημερινό styling.  

Πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από 3 ως 6 μήνες και αυτό εξαρτάται από την απορροφητικότητα της τρίχας και τη σωστή συντήρηση. 

Το κόστος

Το κόστος διαφέρει από κομμωτήριο σε κομμωτήριο. Σε γενικές γραμμές, οι τιμές κυμαίνονται από 90-180€.

Προσοχή

Μετά την εφαρμογή και για τις επόμενες τρεις μέρες απαγορεύεται το λούσιμο και η χρήση αξεσουάρ μαλλιών, όπως λαστιχάκια. Στη συνέχεια, μπορείτε να λούζεστε κανονικά, χρησιμοποιώντας όμως ειδικά σαμπουάν, σύμφωνα με τις υποδείξεις του κομμωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στον κομμωτή σας.