Πώς να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Pro tips για να αφαιρέσετε το gel μανικιούρ, χωρίς να καταστρέψετε τα νύχια.

Η ξεγνοιασιά του τέλειου ημιμόνιμου μανικιούρ, πολύ γρήγορα - πιο συγκεκριμένα μέσα σε 1,5-2 εβδομάδες- αντικαθίσταται από το post gel mani syndrome που μεταφράζεται με το ξεφλούδισμα της άκρης των νυχιών και την ταλαιπωρημένη εμφάνισή τους. Με το τράβηγμα της τελευταίας στρώσης του βερνικιού αφαιρείται παράλληλα και η επιφανειακή στοιβάδα του κάθε νυχιού, η οποία το προστατεύει και το διατηρεί υγιές. Στην πραγματικότητα λοιπόν αυτό που καταστρέφει τα νύχια, δεν είναι το ίδιο το ημιμόνιμο μανικιούρ, αλλά η λαθεμένη αφαίρεσή του. Αντισταθείτε λοιπόν στον πειρασμό να τραβήξετε το βερνίκι που ξεφλουδίζει και διαβάστε παρακάτω πώς να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι, εύκολα και αποτελεσματικά:

Βήμα 1ο: Λιμάρισμα

Η at-home αφαίρεση του ημιμόνιμου ξεκινά με το ελαφρύ λιμάρισμα των νυχιών προκειμένου να απομακρυνθεί η τελευταία στρώση του βερνικιού.

Πώς να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

Βήμα 2ο: Ασετόν

Ακολουθεί το μούλιασμα των νυχιών σε ασετόν, με τη χρήση ενός εμποτισμένου κομματιού από βαμβάκι σε κάθε νύχι. Ιδανική εδώ είναι η χρήση καθαρού ασετόν, που δεν περιέχει δηλαδή λάδι ή άρωμα, ενώ δεν έχει και χαμηλή περιεκτικότητα σε ακετόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βήμα 3ο: Αλουμινόχαρτο

Έχοντας τα εμποτισμένα κομμάτια από βαμβάκι πάνω σε κάθε νύχι, τυλίξτε τα ακροδάχτυλά σας με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Ύστερα από 10-15 λεπτά μπορείτε να τα ξετυλίξετε. 

Beauty nails

Βήμα 4ο: Pusher

Τυχόν υπολείμματα βερνικιού μπορούν να αφαιρεθούν με ένα ξύλινο pusher και απαλές κινήσεις.

Βήμα 5ο: Περιποίηση

Αφού ολοκληρωθεί η αφαίρεση του ημιμόνιμου, σειρά έχει η σωστή περιποίηση των νυχιών και πιο συγκεκριμένα η ενυδάτωσή τους με ένα έλαιο για τα πετσάκια, αλλά και η θρέψη τους με μια ενδυναμωτική βάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ