Πόση ενυδατική κρέμα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε φορά;

Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν μεγαλύτερη ποσότητα απ' όση χρειάζεται στην πραγματικότητα.

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν πως η skincare ρουτίνα -ειδικά εκείνη κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών του χρόνου- θα πρέπει να περιέχει ατελείωτες στρώσεις ενυδατικής κρέμας, προκειμένου η επιδερμίδα να διατηρείται απαλή. Στην πραγματικότητα όμως μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερα αποτελέσματα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόση ενυδατική κρέμα πρέπει να βάζετε:

More=Better?

Στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη ποσότητα δεν ισούται με καλύτερη ενυδάτωση. Τα πολλά layers ενυδατικής κρέμας δεν αποτελούν ιδανική τακτική, καθώς η επιδερμίδα μπορεί να απορροφήσει ορισμένη ποσότητα κάθε φορά. Η περιττή κρέμα απλά "κάθεται" στην επιφάνειά της, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει λιπαρό.

Για καλύτερη ενυδάτωση της υπερβολικά ξηρής επιδερμίδας, προτιμήστε να απλώνετε μικρή ποσότητα προϊόντος ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα. 

Η ιδανική ποσότητα

Ο γενικός κανόνας λέει πως ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού είναι ιδανική για ολόκληρο το πρόσωπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάλληλη κρέμα

Η ιδανική ενυδατική κρέμα προσώπου είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας. Αναζητήστε ειδικές φόρμουλες για ακνεϊκά δέρματα, αν ταλαιπωρείστε από ακμή, πλούσιες ενυδατικές συνθέσεις εάν έχετε πολύ ξηρή επιδερμίδα ή κρέμες με αντιγηραντικά συστατικά αν έχετε ώριμη επιδερμίδα.

Σημασία όμως έχει και η σύσταση της κρέμας. Οι oil-free συνθέσεις, που έχουν ως βάση το νερό, τυπικά απορροφώνται γρηγορότερα, από εκείνες που έχουν ως βάση κάποιο έλαιο. 

Με τι μπορεί να αντικατασταθεί η ενυδατική κρέμα;

Εξαιρετική εναλλακτική για την κλασική κρέμα προσώπου μπορεί να είναι ένα ενυδατικό έλαιο, που χαρίζει άμεση λάμψη. Η χρήση ενός τέτοιου προϊόντος στο τέλος της skincare ρουτίνας, δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ