Κάθε πότε θα πρέπει να ανανεώνεται η skincare ρουτίνα;

Συνηθίζει τελικά η επιδερμίδα τα προϊόντα ή είναι όλα στο μυαλό;

Πόσες φορές έχετε ερωτευθεί κεραυνοβόλα μια κρέμα ημέρας ή μία μάσκα προσώπου, χάρη στην πλούσια ενυδάτωση και την εκτυφλωτική λάμψη που χαρίζει στην επιδερμίδα; Τη χρησιμοποιείτε ευλαβικά για μήνες, απλά για να ανακαλύψετε πως οι ευεργετικές της ιδιότητες εξασθενούν με το πέρασμα του χρόνου. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας; 

Συνηθίζει η επιδερμίδα τα προϊόντα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σκέψη ότι το δέρμα μπορεί να γίνει ανθεκτικό στα προϊόντα περιποίησης δεν είναι παράλογη. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται "ταχυφύλαξη" και αναφέρεται στο γεγονός ότι το δέρμα μας συνηθίζει σε κάτι, οπότε δεν λειτουργεί κανονικά. Στην πραγματικότητα όμως η ταχυφύλαξη είναι σπάνια με τα κοινά skincare προϊόντα και συνήθως παρουσιάζεται ύστερα από χρόνια χρήση προϊόντων με στόχο την ίαση της ψωρίασης και του εκζέματος. 

Beauty skincare

Τι συμβαίνει τελικά;

Τα αποτελέσματα φαίνονται σίγουρα πιο έντονα κατά τις πρώτες μέρες χρήσης ενός προϊόντος. Αυτό σημαίνει πως με το πέρασμα του χρόνου, ενώ μπορεί να εξακολουθεί να λειτουργεί, τα εμφανή αποτελέσματα είναι σίγουρα περισσότερο δυσδιάκριτα.

-Λάθος συνδυασμοί προϊόντων

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο λαθεμένος συνδυασμός προϊόντων μπορεί να είναι η αιτία που κάποιες κρέμες ή οροί μοιάζουν να μην λειτουργούν. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C και τα ρετινοειδή δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

-Κλιματική αλλαγή

Καθώς οι εποχές αλλάζουν και η επιδερμίδα γίνεται όλο και πιο ξηρή, το έργο των προϊόντων περιποίησης γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Επιπρόσθετα, η έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο ή τον καπνό από τσιγάρα μπορεί να αυξήσει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες στην επιδερμίδα. Τα προϊόντα ίσως χρειάζεται να δουλέψουν διπλά για να αποκαταστήσουν τη "ζημιά", κάνοντας τα αποτελέσματα λιγότερο αισθητά. 

Beauty skincare serum

Πότε θα πρέπει να ανανεώνεται η skincare ρουτίνα;

Όταν οι ανάγκες της επιδερμίδας μεταβάλλονται, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η ρουτίνα περιποίησης. Η έντονη ξηρότητα στην επιδερμίδα το χειμώνα καλεί για χρήση έντονα ενυδατικών προϊόντων, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με πιο ανάλαφρες συνθέσεις το καλοκαίρι. Επιπρόσθετα, η επιδερμίδα κατά την τρίτη δεκαετία της ζωής ίσως έχει ανάγκη προϊόντα που καταπολεμούν την ακμή, ενώ η πιο ώριμη προϊόντα με ρετινόλη που απαλύνουν τις λεπτές γραμμές. 

Επίτευξη καλύτερων  αποτελεσμάτων

-Η απομάκρυνσή των νεκρών κυττάρων μέσω της απολέπισης 1-2 φορές την εβδομάδα μπορεί να διαβεβαιώσει την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των προϊόντων. 

-Το σωστό ντεμακιγιάζ και ο καθαρισμός της επιδερμίδας θεωρείται must πριν την εφαρμογή των skincare προϊόντων. 

-Τα προϊόντα δεν θα πρέπει να μένουν ανοιχτά και να μην αποθηκεύονται στο μπάνιο, που υπάρχει έντονη υγρασία, ώστε να αποφεύγεται η αλλοίωσή τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες πριν αλλάξετε τη skincare ρουτίνα σας, αναζητήστε τη συμβουλή του δερματολόγου σας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ