Lockdown Reboot | 5 τρόποι να εκμεταλλευτείτε την καραντίνα για να μεταμορφώσετε την επιδερμίδα σας

Τα προϊόντα που αξίζουν μια θέση στη ρουτίνα σας.

Η στρεσογόνα καθημερινότητα και η πολύωρη χρήση μάσκας είναι πολύ πιθανόν να έχει προκαλέσει ερυθρότητα, αφυδάτωση και ατονία στην επιδερμίδα σας τις τελευταίες εβδομάδες. Τώρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown είναι η κατάλληλη περίοδος να κακομάθετε τον εαυτό σας και να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας την περιποίηση που της αξίζει προκειμένου με το πέρας του να έχετε τη λαμπερή και νεανική όψη που πάντα ονειρευόσασταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μην ξεχνάτε εξάλλου πως καθώς χρειάζονται 21 μέρες για να γίνει κάτι συνήθεια, δεν αποκλείεται το τέλος της καραντίνας να σας βρει με πολλά νέα υγιεινά rituals, που θα σας συνοδεύουν μια ζωή. Ιδού πώς να αποκτήσετε λαμπερό πρόσωπο, εκμεταλλευόμενη πλήρως τον ελεύθερο χρόνο της καραντίνας:

Δοκιμάστε νέα προϊόντα

Δοκιμάστε νέα προϊόντα

Εκμεταλλευτείτε το χρόνο που έχετε στο σπίτι για να δοκιμάσετε νέα ενεργά συστατικά και να ανακαλύψετε συναρπαστικά λανσαρίσματα. Μέχρι το πέρας της καραντίνας θα έχουν περάσει οι 28 μέρες του κύκλου ανανέωσης των κυττάρων κι έτσι θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ποια προϊοντα ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σας και ποια όχι. 

Ορός με γλυκολικό οξύ και μαροκινό κάκτο, Pure Shots Night Reboot Serum, Yves Saint Laurent 

Εμπιστευθείτε τη ρετινόλη

Εμπιστευθείτε τη ρετινόλη

Η ρετινόλη, όπως ήδη γνωρίζετε, αποτελεί ένα από τα πιο δραστικά συστατικά κατά της γήρανσης της επιδερμίδας που διαθέτει η σύγχρονη κοσμετολογία, καθώς επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και κάνει ελαφριά απολέπιση. Το μόνο μειονέκτημά της είναι ότι μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Αυτός είναι ο λόγος που τώρα εν μέσω καραντίνας, είναι η καλύτερη στιγμή να την εντάξετε στη ρουτίνα σας, συνδυάζοντάς τη πάντα με ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. 

 
Αναπλαστικός ορός με ρετινόλη, Retinol Β3 Serum, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Εντάξτε στη ρουτίνα σας τη βιταμίνη C

Εντάξτε στη ρουτίνα σας τη βιταμίνη C

Αν δεν έχετε δοκιμάσει προϊόντα με βιταμίνη C, τώρα είναι η ευκαιρία σας: Προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Εξουδετερώνει επίσης τις ελεύθερες ρίζες και διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Ακόμα, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης.
 

Κρέμα προσώπου κατά της κούρασης με βιταμίνη C, Mésolift Crème, Lierac (στα φαρμακεία)

Ακολουθήστε μία θεραπεία

Ακολουθήστε μία θεραπεία

Τώρα που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο είναι η κατάλληλη στιγμή να ακολουθήσετε μία θεραπεία 7 ημερών ή ακόμα και 4 εβδομάδων, προκειμένου η επιδερμίδα να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη και τη φρεσκάδα της. Επιλέξτε ανάμεσα σε μία θεραπεία με σύμπλεγμα λιπιδίων και ελαίων για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση ή μία με AHA για αποτελεσματική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και ανάδειξη της λάμψης της.

Θεραπεία 7 ημερών με γλυκολικό οξύ, Revitalift Laser Ampoules, L'Oréal Paris 

Δοκιμάστε ένα νέο skincare gadget

Δοκιμάστε ένα νέο skincare gadget

Σίγουρα θα έχετε στο μπουντουάρ σας ένα ή δύο skincare gadgets, τα οποία αν και αγοράσατε με πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, σπάνια τα χρησιμοποιείτε λόγω του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου σας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα δοκιμάσετε και να χαρίσετε στον εαυτό σας την περιποίηση που του αξίζει. 

Ηλεκτρική συσκευή καθαρισμού με δονήσεις T-Sonic, Luna 3, FOREO (sephora.gr)