Unshaved and fabulous | Η νέα "πριγκίπισσα Diana" μιλά για τη σχέση της με την τριχοφυΐα στο σώμα της

"Δεν θέλω να ξυρίζομαι! Σκέφτηκα 'γιατί ασχολούμαι'; Ελπίζω ότι σιγά σιγά αυτό θα γίνεται φυσιολογικό και δεν θα είναι κάτι το οποίο θα προσέχει κάποιος".

Η Emma Corrin μετά την πρεμιέρα της 4ης σεζόν της επιτυχημένης σειράς The Crown, στην οποία υποδύεται την πριγκίπισσα Diana, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα στο Hollywood αυτήν την στιγμή. Στο πρώτο της εξώφυλλο μετά την τεράστια επιτυχία της σειράς, η 24χρονη ηθοποιός, ποζάρει δείχνοντας περήφανα την τριχοφυΐα στις μασχάλες της, κάτι το οποίο λίγες μόνο celebrities, ανάμεσά τους η Emily Ratajkowski στο Harper's Bazaar, έχουν τολμήσει να κάνουν στο παρελθόν. 

Η επιλογή της αυτή δεν ήταν τυχαία. "Πιστεύω πως είναι ενδιαφέρον πόσο πολύ αγαπούν τα media και η κουλτούρα μας να βάζουν ταμπέλες στις γυναίκες. Το πώς παρουσιάζω τον εαυτό μου, τι κάνω με το μακιγιάζ, την τριχοφυΐα στο σώμα μου, τα μαλλιά μου ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με την αισθητική, πάντα θα καθορίζεται από το πώς νιώθω εσωτερικά", λέει.

Το να πάψει να κάνει αποτρίχωση στις μασχάλες της ήταν κάτι που πάντα ήθελε να κάνει, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Glamour. "Ήθελα να το κάνω εδώ και χρόνια, αλλά πρόσφατα χώρισα", είπε. "Δεν το είχα κάνει στο παρελθόν γιατί ήμουν σε σχέση και υποθέτω ότι ήμουν προγραμματισμένη να πιστεύω ότι θα πρέπει να ξυρίζομαι και για τους δυο μας. Αλλά δεν θέλω να ξυρίζομαι! Σκέφτηκα 'γιατί ασχολούμαι'; Ελπίζω ότι σιγά σιγά αυτό θα γίνεται φυσιολογικό και δεν θα είναι κάτι το οποίο θα προσέχει κάποιος", εξήγησε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποχή από την αποτρίχωση ως μορφή διαμαρτυρίας για περιοριστικά πρότυπα ομορφιάς ξεκίνησε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος φεμινισμού στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Τις επόμενες δεκαετίες ολοένα και περισσότερες mainstream celebrities ξεκίνησαν να επιδεικνύουν την τριχοφυΐα στις μασχάλες τους στο κόκκινο χαλί και τις φωτογραφίσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τόσο η Madonna με μία από τις πιο iconic φωτογραφίσεις της το 1984, όσο και η newcomer Julia Roberts, η οποία το 1999 σήκωσε το χέρι της για να χαιρετίσει τους θαυμαστές της στο κόκκινο χαλί, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά μια πιο relatable εκδοχή της, αυτή του girl next door, που αφήνει τις μασχάλες του αξύριστες.

Πλέον δεν αποτελούν την εξαίρεση. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε η Mintel, σχεδόν μία στις τέσσερις γυναίκες κάτω των είκοσι πέντε δεν ξυρίζει πλέον τις μασχάλες τις, σε σύγκριση με μία στις είκοσι το 2013. Αλλά ακόμη και η Corrin παραδέχεται ότι η αποτρίχωση ήταν κάτι που νόμιζε πως ήταν υποχρεωμένη να κάνει στο παρελθόν, αποδεικνύοντας ότι όσο περισσότερο συζητείται το θέμα και ομαλοποιείται, τόσο περισσότερες γυναίκες θα νιώθουν πως έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν τι θα κάνουν με την τριχοφυΐα στο σώμα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ