3 εναλλακτικές θεραπείες αν θέλετε να αποφύγετε το botox

Για μια πιο φρέσκια, λαμπερή και νεανική εμφάνιση.

Μεγαλώνοντας με αξιοπρέπεια: Αυτός είναι ο κοινός στόχος κάθε γυναίκας μετά τα 40. Η πράξη όμως είναι πολλές φορές πιο δύσκολη από τη θεωρία των guru που εξυμνούν την υγιεινή διατροφή και την εφαρμογή ακριβών κρεμών, όταν σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία γήρανσης επηρεάζεται από την κληρονομικότητα και χρόνιες βλαβερές lifestyle συνήθειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο λόγος που εδώ και δεκαετίες το botox αποτελεί τη σωσίβια λέμβο για star του Hollywood ή ακόμα και γυναίκες άνω των δεύτερων άντα, που επιθυμούν να παρατείνουν τη νεανική τους λάμψη. Κατά την ένεση, το botox εμποδίζει τις μυϊκές κινήσεις που προκαλούν ρυτίδες έκφρασης. Δυστυχώς, αυτό ορισμένες φορές όχι μόνο μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται άκαμπτο και ανέκφραστο, αλλά και να το παραμορφώσει. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που φοβούνται τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του, οι παρακάτω τρεις εναλλακτικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να φαίνεστε πιο νέα, είναι οι πλέον ιδανικές για εσάς:

Υαλουρονικό στο πρόσωπο

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας κυρίως στο δέρμα και τις αρθρώσεις. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί μέχρι και 100 φορές το βάρος του σε νερό, με αποτέλεσμα να ενυδατώνει σε υψηλό βαθμό τους γύρω ιστούς και να χαρίζει λάμψη και φρεσκάδα στο δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο μειώνεται με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τον όγκο του και τη σφριγηλότητά του και σταδιακά να σχηματίζονται ρυτίδες "έκφρασης".

Για να επαναφέρετε τη χαμένη λάμψη του, μπορείτε να δοκιμάσετε μια θεραπεία έγχυσης υαλουρονικού οξέος κάτω από το δέρμα σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Μέσα σε τρεις συνεδρίες θα δείτε πως θα έχει βελτιωθεί η θαμπή και κουρασμένη όψη της επιδερμίδας χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος αλλαγής των χαρακτηριστικών.

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική μπορεί να χαρίσει στην επιδερμίδα μια πιο νεανική όψη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος στο Aesthetic Surgery Journal. Πιο συγκεκριμένα,  η εν λόγω μελέτη έδειξε ότι η πλαστική στη μύτη μπορεί να κάνει μια γυναίκα να δείχνει μέχρι και τρία χρόνια νεότερη. Αν δεν θέλετε να βρεθείτε κάτω από το νυστέρι, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε υαλουρονικό οξύ στη μύτη για να βελτιώσετε το σχήμα της. 

Laser

Εκτός από τις ρυτίδες, και οι καφέ κηλίδες και οι ευρυαγγείες, καθώς είναι δύσκολο να καμουφλαριστούν με μακιγιάζ, μπορούν να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή σας. Για να τις μειώσετε, μπορείτε να κάνετε θεραπείες laser, οι οποίες έχουν άμεσα αποτελέσματα και μηδαμινό ρίσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ