4 λόγοι που η ενυδατική κρέμα σας δεν έχει αποτέλεσμα

Καμία ακριβή κρέμα προσώπου δεν θα "δουλέψει", αν κάνετε αυτά τα λάθη.

Όταν αγοράζετε μια καινούργια ενυδατική κρέμα, θέλετε να κάνει τη αποτελεσματικά τη δουλειά της. Και θέλετε να το νιώθετε και να το βλέπετε στο δέρμα σας. Πριν αρχίσετε να γκρινιάζετε για το ότι η ενυδατική σας δεν κάνει ουσιαστικά τίποτε -ειδικά τώρα το χειμώνα- συνεχίστε την ανάγνωση. 

#1 Δεν κάνετε τακτικά απολέπιση

Οι Christine Chang και Sarah Lee, ιδρύτριες της Glow Recipe εξηγούν πως η συσσώρευση νεκρών κυττάρων, αν δεν κάνεις τακτικά απολέπιση, δεν επιτρέπει στην ενυδατική να εισχωρήσει όπως θα μπορούσε στο δέρμα. Αλλάξτε αυτήν τη συνήθεια, και θα ανακαλύψετε πως η ενυδατική σας είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

#2 Δεν διαβάζετε τα συστατικά

Συστατικά που δρουν ως "μαγνήτης υγρασίας” όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, το υαλουρονικό νάτριο, τα ceramides και φυσικά εναλλακτικά του υαλουρονικού όπως η τρεμέλα, είναι καλό να περιέχονται στις κρέμες σου καθώς δημιουργούν ένα "απόθεμα” ενυδάτωσης μέσα στην επιδερμίδα και τραβούν την υγρασία εκεί που τη χρειάζεται περισσότερο το δέρμα σας” εξηγούν οι Chang και Lee.

#3 Δεν γνωρίζετε τον τύπο της επιδερμίδας σας

Όπως θα μπορούσατε πιθανότατα να μαντέψετε, αν έχετε λιπαρό δέρμα θα πρέπει να αποφεύγετε τις βαριές, λιπαρές ενυδατικές. "Η υπερβολική χρήση ή οι πολύ παχιές κρέμες μπορεί να κάνουν το δέρμα σας να αποκτήσει εξάρτηση από τις ενυδατικές κρέμες και να μην μπορεί να επιτελέσει μόνο του τη λειτουργία της φυσικής διαδικασίας ενυδάτωσης” σχολιάζει η Shamban. "Η υπερβολική ενυδάτωση μπορεί να "πνίξει” το δέρμα” συμπληρώνει. 

Οπότε αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα λιπαρό, ακόμη και τους κρύους μήνες του χειμώνα, η Shamban προτείνει μια ελαφριά ενυδατική, χωρίς λιπαρότητα, ενώ αν το δέρμα σας είναι μικτό μια έξυπνη ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικές ενυδατικές: μια ελαφριά για τις πιο λιπαρές περιοχές και μία πιο πλούσια για τα σημεία με ξηρό δέρμα.

#4 Δεν είστε συνεπής

Τέλος, η Shamban ισχυρίζεται πως είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε την ενυδάτωση. "Είναι πάρα, πάρα πολύ σημαντικό να έχεις μια καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας – και να χρησιμοποιείτε τις κρέμες σας! Ιδανικά, υιοθετήστε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης που θα συμπεριλαμβάνει το καθάρισμα της επιδερμίδας, τονωτική λοσιόν και ενυδατική κρέμα”.

Πηγή: Shape.gr