Frédéric Malle | Ο μάγος των αρωμάτων

Ο Frédéric Malle, ιδρυτής του οίκου αρωμάτων "Edition de Parfums Frédéric Malle" σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Harper's Bazaar.

Γεννημένος στη Γαλλία και μεγαλωμένος σε μια οικογένεια καλλιτεχνών και αρωματοποιών, ο Frédéric Malle ίδρυσε το 2000 τον οίκο αρωμάτων Edition de Parfums αντιπροσωπεύοντας μετά τον παππού του και τη μητέρα του τη τρίτη γενιά που ασχολείται με το χώρο της υψηλής αρωματοποιίας. "Εκείνη την περίοδο θεωρούσα πως δεν υπήρχαν πολλές επιλογές σε πολυτελή αρώματα. Η μόνη επιλογή που είχα εγώ και οι φίλοι μου ήταν κάποια κλασσικά αρώματα, που σίγουρα παραμένουν ελκυστικά αλλά δεν παύουν να είναι κλασσικά. Θεώρησα λοιπόν πως αυτό αποτελούσε την ιδανική πρόκληση για να δείξω πως οι καλύτεροι αρωματοποιοί μπορούσαν ακόμα να δημιουργήσουν γοητευτικά και σύγχρονα αρώματα.” αναφέρει ο Malle καθώς η βασική ιδέα για τη δημιουργία του δικού του οίκου αρωμάτων ξεκίνησε θέλοντας να δώσει απόλυτη δημιουργική ελευθερία σε καταξιωμένους αρωματοποιούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο κόσμος μύριζε και αγαπούσε ένα άρωμα χωρίς να γνωρίζει τον πραγματικό δημιουργό του που είναι ο αρωματοποιός και όχι ο οίκος. Πιστεύω στη δικαιοσύνη και θεωρώ πως αναγράφοντας πάνω στο μπουκάλι του κάθε αρώματος το όνομα του δημιουργού του είναι και το σωστό.” εξηγεί ο Malle και συμπληρώνει "ήθελα επίσης οι καλύτεροι αρωματοποιοί του χώρου να δεσμευτούν για την ποιότητα της δημιουργίας τους και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό έτσι ώστε να νιώθουν περήφανοι και να θέλουν οι ίδιοι να υπογράψουν την ετικέτα του κάθε αρώματος”.

Ομορφιά malle

Perfume genius:

Μια εξαιρετικά έξυπνη ιδέα καθώς ο Frédéric Malle τους ωθεί στα πιο δημιουργικά τους όρια και τους οδηγεί σε νέα οσφρητικά πεδία με σκοπό να δημιουργήσουν μοναδικά έργα τέχνης με τα ονόματα τους. Μαζί με κάθε αρωματοποιό συνειδητοποιούν το όραμα του αρώματος ως το αριστοτεχνικό αποτέλεσμα του αληθινού ταλέντου. "Πάντα ωθώ κάθε αρωματοποιό να είναι ο εαυτός του έτσι ώστε το κοινό να γνωρίσει το ιδιαίτερο στυλ του καθενός και να τους ξεχωρίζει. Επίσης κάθε άρωμά μου θέλω να έχει ένα ξεκάθαρο χαρακτήρα, να μην είναι "φλύαρο” και να δένει αρμονικά με την επιδερμίδα.” Προτιμά ο κάθε αρωματοποιός που συνεργάζεται όπως ο Jean-Claude Ellena, ο Dominique Ropion, ο Pierre Bourdon, o Edmond Roudnitska, η Olivia Giacobetti και πολλοί άλλοι να έχουν απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία χωρίς κανένα περιορισμό από τον ίδιο.

Ομορφιά malle

Less is more:

Η μίνιμαλ αισθητική χαρακτηρίζει τον οίκο Frédéric Malle τόσο από τις ιδιαίτερες μπουτίκ του στο Παρίσι που σχεδίασε ο Malle σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Jakob + MacFarlane όπου κυριαρχούν οι οργανικές γραμμές εμπνευσμένες από τη φύση, αλλά και από τα λιτά, κομψά και ίδια μπουκάλια που διαθέτουν όλα του τα αρώματα. "Επέλεξα τα απλά και λιτά μπουκάλια και για τα τριάντα αρώματα της συλλογή μου, τα οποία σχεδίασα ο ίδιος, διότι θέλω ο κόσμος να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο του μπουκαλιού. Αυτό που περιέχει είναι το πιο σημαντικό!” εξηγεί ο Malle.

Ομορφιά malle

Στόχος του για το μέλλον είναι να αξιοποιήσει τη γνώση των τελευταίων τριάντα χρόνων που συνεργάζεται με τους πλέον κορυφαίους αρωματοποιούς και να συνεργαστεί αλλά ταυτόχρονα να αναδείξει τη νέα γενιά αρωματοποιών. "Θέλω να δημιουργήσω τα νέα κλασσικά αρώματα του αύριο και να βρω τα νέα ανερχόμενα αστέρια της αρωματοποιίας του αύριο” δηλώνει χαρακτηριστικά, και συμπληρώνει " να δημιουργήσω κλασσικά αρώματα που έχουν μείνει στην ιστορία όπως το "Shalimar” ή το "Diorissimo” αλλά με ένα σύγχρονο ύφος που συμβαδίζει με την εποχή.” Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή επισημαίνει πως βασικό του κίνητρο για να ξυπνά κάθε πρωί είναι ότι επιθυμεί να ανακαλύψει ένα εξαιρετικά καινοτόμο άρωμα που θα ανατρέψει τα δεδομένα της αρωματοποιίας.

Ομορφιά Frederic
Τα αρώματα "Editions de Parfums Frédéric Malle" είναι διαθέσιμα στο Attica City Link.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ