Mom To Be | 5 συμβουλές ομορφιάς που ο γιατρός σας θα ήθελε να ακούσετε κατά την πρώτη εγκυμοσύνη σας

Τα beauty don'ts που πρέπει να γνωρίζετε κατά την πρώτη εγκυμοσύνη σας.

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο χαρούμενες και ταυτόχρονα στρεσογόνες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Εκτός από τις ξαφνικές αλλαγές στο σώμα της, έρχεται αντιμέτωπη και με απότομες αλλαγές στην καθημερινότητά της, ανάμεσά τους η ρουτίνα ομορφιάς της. Ακολουθούν τα beauty don'ts που πρέπει να γνωρίζετε κατά την πρώτη εγκυμοσύνη σας:

Τα beauty don'ts που πρέπει να γνωρίζετε κατά την πρώτη εγκυμοσύνη σας

1. Some don't like it hot

Αν ρωτήσετε το γυναικολόγο σας σίγουρα θα σας πει πως ειδικά το πρώτο τρίμηνο καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κάτι το οποίο συμπεριλαμβάνει τη σάουνα, το μπάνιο με πολύ καυτό νερό και το jacuzzi

2. Mani-Pedis be gone

Δεν είναι μύθος. Κατά το πρώτο τρίμηνο τουλάχιστον το βάψιμο των νυχιών είναι απαγορευτικό. 

3. Hair au naturel

Ήρθε η στιγμή να αγκαλιάσετε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, καθώς το hair coloring είναι απαγορευτικό τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Μετά το πρώτο τρίμηνο προτιμότερες είναι οι φυτικής προέλευσης βαφές μαλλιών, που τυπικά θεωρούνται πιο ασφαλείς για την ευαίσθητη περίοδο της εγκυμοσύνης.

4. Skincare SOS

Διαβάστε Επίσης

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τις λίστες συστατικών των προϊόντων περιποίησης, που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, καθώς πολλά από αυτά απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ρετινόλη, δηλαδή η ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, τα ρετινοειδή, το υπεροξείδιο του βενζολίου και το σαλικυλικό οξύ είναι μερικά από εκείνα, που δεν θα πρέπει να έχουν πια θέση στη ρουτίνα σας.

5. No more tanning

Ακριβώς επειδή κατά το πρώτο τρίμηνο καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πολύ σημαντικό είναι να μην κάνετε ηλιοθεραπεία και να εφαρμόζετε κάθε πρωί ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα, το οποίο μάλιστα θα πρέπει να ανανεώνετε μέσα στη μέρα. 

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη ρουτίνα σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε Επίσης