Οδηγός πλήρους ανανέωσης προσώπου και σώματος πριν τις διακοπές

Οι συμβουλές του Dr. Τζερμιά, Επιστημονικού Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η υπόσχεση ενός ξένοιαστου καλοκαιριού ανοίγεται μπροστά σας και δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ετοιμάζονται για ανανεωμένο look, αναζητώντας μεθόδους για πλήρη ανανέωση προσώπου και σώματος. Ο Dr. Τζερμιάς, Επιστημονικός Διευθυντής στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS, παρουσιάζει τις πιο προηγμένες και δημοφιλείς θεραπείες κοσμητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής για πρόσωπο και σώμα, απόλυτα ασφαλείς και ανώδυνες.

Τι είδους θεραπείες αναζητούν οι γυναίκες αυτή την εποχή;

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον τόσο για μεθόδους αντιγήρανσης προσώπου, όσο και για μεθόδους εξάλειψης τοπικού πάχους και αποκατάσταση σφριγηλότητας του δέρματος. Ο λόγος που πολλές γυναίκες κλείνουν ραντεβού αυτή την περίοδο για θεραπείες κοσμητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής είναι μία ένδειξη πώς θέλουν να αφήσουν πίσω τους την δύσκολη εποχή της πανδημίας και να αποκαταστήσουν τις ατέλειες που εμφανίστηκαν την περίοδο αυτή στην επιδερμίδα και το σώμα τους. Σε αυτό έχει συντελέσει η συνειδητοποίησή τους σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στην εμφάνισή τους, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης βάρους και της εμφανούς κόπωσης στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, που σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρατεταμένη χρήση της μάσκας. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός τους θα πρέπει να συνοδεύεται από σωστή έρευνα ως προς την ποιότητα και ασφάλεια των θεραπειών που είναι να επιλέξουν, καθώς και ποιον ειδικό θα πρέπει να εμπιστευθούν για να κάνουν τις θεραπείες τους.

Ποιες μέθοδοι ανανέωσης προσώπου και σώματος θεωρούνται top στη λίστα των επιλογών τους;

Υπάρχουν πολλές σύγχρονες μέθοδοι, ελάχιστα επεμβατικές, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, που πραγματοποιούνται ανώδυνα και έχουν σύντομη διάρκεια αποθεραπείας. Τέτοιες μέθοδοι αφορούν facelifts, βλεφαροπλαστική και θεραπείες για τοπικό πάχος.

Ξεκινώντας από τα facelifts, τα νήματα προσώπου νέας γενιάς είναι ανώδυνο και αναίμακτο λίφτινγκ για αποτελεσματική λείανση των ρυτίδων και αποκατάσταση της σφριγηλότητας του δέρματος σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Η διαδικασία διαρκεί μόνο μισή ώρα, γίνεται με τοπική αναισθησία και χωρίς τομές και περιλαμβάνει την έλξη, ανύψωση και στήριξη των ιστών που έχουν χαλαρώσει. Χρησιμοποιούμε διάφορους τύπους νημάτων ανάλογα με το φυσικό αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε, με κορυφαία τα Aptos, που είναι βιοσυμβατά και βιοδιασπώμενα, δηλαδή απορροφώνται φυσικά από τον οργανισμό. Στις κλινικές μας, η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο από πλαστικό χειρουργό, πιστοποιημένο για εφαρμογή νημάτων. Τα Aptos δεν αφήνουν το παραμικρό σημάδι στο δέρμα και παραμένουν σταθερά ακόμη και δύο χρόνια, μέχρι να απορροφηθούν τελείως. Επίσης, μια άλλη ελάχιστα επεμβατική μέθοδος facelift είναι το Endolift, πρωτοποριακό και απόλυτα ασφαλές λίφτινγκ, που αντιμετωπίζει ρυτίδες, ρινοπαρειακές πτυχώσεις και χαλάρωση με θεαματικά αποτελέσματα. Η θεραπεία περιλαμβάνει μία συνεδρία των 2 το πολύ ωρών. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και έχουν διάρκεια πάνω από 5 χρόνια. Για πιο δραστικές λύσεις, προτείνουμε τα σύγχρονα επεμβατικά Minilift ή Maxilift με διάρκεια αποτελέσματος πάνω από 10 χρόνια.

Σχετικά με την βλεφαροπλαστική από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι οι πλέον προηγμένες και ασφαλείς. Με τοπική αναισθησία και μέσα σε 90 λεπτά, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να γίνει μεμονωμένα ή ταυτόχρονα άνω και κάτω βλεφαροπλαστική ή συνδυασμός άνω βλεφαροπλαστικής με ανόρθωση φρυδιών. Η τομή πραγματοποιείται εντός των φυσικών πτυχών των βλεφάρων ή στη βάση των βλεφαρίδων, ώστε να μην υπάρχουν ορατά σημάδια, τα οποία και ελαχιστοποιούμε με την εφαρμογή ειδικού LASER κατά τη διάρκεια της σύντομης αποθεραπείας. Για πιο ενισχυμένο αποτέλεσμα σύσφιξης και ανανέωσης, η βλεφαροπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με fillers, μπότοξ ή εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων.

Για το σώμα, η VASER® λιπογλυπτική είναι μια κορυφαία διαδικασία που πολλές γυναίκες προγραμματίζουν να κάνουν ακόμη και πριν από τις διακοπές. Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε από το Journal of the American Medical Association επιβεβαίωσε ότι οι ενήλικες κατά τη διάρκεια του lockdown, τον τελευταίο χρόνο, έπαιρναν κατά μέσο όρο μισό κιλό το μήνα, με το επιπλέον βάρος τους να διακυμαίνεται μεταξύ 5 και 20 κιλών μετά από ένα χρόνο. Τώρα, στην αρχή του καλοκαιριού, γυναίκες και άνδρες ενδιαφέρονται να αποκαταστήσουν το σώμα τους, όπως ήταν πριν από την εποχή του κορωνοϊού ή σε ακόμη καλύτερη κατάσταση. Βασισμένη σε προηγμένη τεχνολογία υπερήχων, η VASER® lipo είναι ελάχιστα επεμβατική και εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος με τοπικό πάχος. Σε μία μόνο συνεδρία, εξαλείφει οριστικά το τοπικό λίπος και σμιλεύει αρμονικά το περίγραμμα του σώματος. Είναι πιστοποιημένη από τον FDA Αμερικής, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και βελτιώνονται ακόμη και έξι μήνες μετά τη θεραπεία. Για γραμμωμένη, σφριγηλή κοιλιά, μπορεί να συνδυαστεί με τη μέθοδο VASER® 4D Hi-Def. Σε περίπτωση που κάποιες γυναίκες επιθυμούν μη επεμβατικές μεθόδους για απαλλαγή από τοπικό πάχος, τότε επιλέγουν τη μέθοδο κρυολιπόλυσης CoolSculpting® ή το EMSculpt για μείωση λίπους και αύξηση μυϊκής μάζας. Βέβαια, οι μέθοδοι αυτές είναι ιδανικές για περιστατικά που οι εναποθέσεις λίπους δεν είναι μεγάλες.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER και Energy-based Devices (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS διαπιστευμένες και αδειοδοτημένες ως One Day Clinics. (www.iqskinclinics.com www.tzermias.gr)