No More Wrinkles | Οι καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ

Το power couple του skincare απαλύνει το πόδι της χήνας και χαρίζει πλούσια ενυδάτωση.

Η ρετινόλη έχει χαρακτηριστεί δικαίως " η diva του skincare". Αν και έχει ασυναγώνιστη αντιγηραντική δράση και είναι το μόνο δραστικό συστατικό, που έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να ανατρέψει τη φθορά του χρόνου στην επιδερμίδα, συμπεριλαμβανομένου του ποδιού της χήνας, ως σωστή "diva" έχει τις παραξενιές της: Συχνά -ειδικά κατά τις πρώτες χρήσεις- προκαλεί ερυθρότητα, ερεθισμούς και ξεφλούδισμα, κάνοντας την ένταξή της στη ρουτίνα περιποίησης τρομακτική για πολλές γυναίκες. Για να κάνετε πιο ομαλή την ένταξή της στη ρουτίνα σας, στραφείτε σε μία κρέμα ματιών με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ. 

Διαβάστε Επίσης

Τα δύο αυτά συστατικά συνθέτουν το απόλυτο power couple του skincare, με τη ρετινόλη να απαλύνει το πόδι της χήνας και το υαλουρονικό οξύ να δημιουργεί μια προστατευτική επιφάνεια που χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα και την προφυλάσσει από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της ρετινόλης.

Ακολουθούν οι καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, που αξίζει να εντάξετε στη ρουτίνα σας:

Director's Choice | Οι καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ

Retinol Eye Cream, The Inkey List (sephora.gr)

Retinol Eye Cream, The Inkey List (sephora.gr)

Η Retinol Eye Cream περιέχει παράγωγα βιταμίνης A βραδείας απελευθέρωσης, που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση παραγωγής του φυσικού κολλαγόνου, και χάρη στην ήπια σύνθεσή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Μεγάλο plus αποτελεί το υαλουρονικό οξύ στη σύνθεσή της που μειώνει τις παρενέργειες της ρετινόλης.

Retinol Reboot Eye Serum, Youth Lab (στα φαρμακεία)

Retinol Reboot Eye Serum, Youth Lab (στα φαρμακεία)

Αν και τυπικά πρόκειται για ορό κι όχι για κρέμα, το Retinol Reboot Eye Serum δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις καλύτερες επιλογές. Περιέχει νέας γενιάς ρετινόλη, η οποία επιταχύνει τη φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων και τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ παράλληλα ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Στη σύνθεσή της απαντάται και υαλουρονικό οξύ, που χαρίζει πλούσια ενυδάτωση. Σταδιακά, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες μειώνονται αισθητά και η επιδερμίδα ανακτά τη φωτεινή, υγιή της όψη.

Redermic [R] Eyes, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Redermic [R] Eyes, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Η αποκλειστική σύνθεση αυτής της κρέμας ματιών περιέχει ρετινόλη, που λειαίνει τις ρυτίδες, καφεΐνη, που έχει δράση ενάντια στους μαύρους κύκλους και τα σημάδια κούρασης, αλλά και υαλουρονικό οξύ, που χαρίζει πλόυσια ενυδάτωση. Ετσι χαρίζει ένα εφέ "lifting" στην περιοχή των ματιών, κάνοντας το βλέμμα να δείχνει πιο νεανικό και "ξεκούραστο".

Retinol Eye Cream, Pixi (sephora.gr)

Retinol Eye Cream, Pixi (sephora.gr)

Η σύνθεση της Retinol Eye Cream περιέχει ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και αδενοσίνη, κι έτσι είναι αρκετά ισχυρή ώστε να "σβήνει" τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, αλλά και αρκετά απαλή ώστε να επιτρέπει τη συχνή χρήση στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

FAB-Skin Lab Retinol & Hyaluronic Acid Eye Cream, First Aid Beauty (sephora.gr)

FAB-Skin Lab Retinol & Hyaluronic Acid Eye Cream, First Aid Beauty (sephora.gr)

Αυτή η κρέμα ματιών περιέχει μικροενθυλακωμένη ρετινόλη, η οποία διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και την αναγέννηση των κυττάρων, ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση του «ποδιού της χήνας», των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Το υαλουρονικό οξύ τριών διαφορετικών μοριακών βαρών κλειδώνει την υγρασία, λειαίνει και χαρίζει σφριγηλότητα διαπερνώντας πολλαπλά επίπεδα της επιδερμίδας, ενώ η καφεΐνη βοηθά στη μείωση του πρηξίματος. Τέλος, τα μικροσφαιρίδια πέρλας βοηθούν στην ενίσχυση της φυσικής λάμψης της επιδερμίδας, εξομαλύνοντας τις ατέλειες.