Οι 5 πιο συχνές αλλαγές στην επιδερμίδα κατά την εμμηνόπαυση

+ Τα προϊόντα που θα μειώσουν τα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα σας.

Εκτός από εξάψεις, αύξηση βάρους και δυσκολία στον ύπνο, η εμμηνόπαυση συνοδεύεται κι από έντονες αλλαγές στην επιδερμίδα. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να περιμένετε, αλλά και πώς να καταπολεμήσετε τα σημάδια γήρανσης, εντάσσοντας στη ρουτίνα σας τα κατάλληλα προϊόντα:

Εμμηνόπαυση | 5 αλλαγές που θα παρατηρήσετε στην επιδερμίδα σας

Ξηρότητα

Ένα από τα πρώτα σημάδια της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα είναι η μειωμένη υγρασία, που μεταφράζεται σε ξηρή και θαμπή όψη. Για να επαναφέρετε τη λάμψη στην επιδερμίδα σας, αντέξτε στη ρουτίνα σας μία πλούσια ενυδατική κρέμα, αλλά και προϊόντα περιποίησης με βιταμίνη C και νιασιναμίδη. 

Ατροφία

Διαβάστε Επίσης

Με το πέρασμα του χρόνου, η περιεκτικότητα του δερματικού κολλαγόνου μειώνεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται λέπτυνση της επιδερμίδας. Ιδανικό συστατικό σε αυτήν την περίπτωση είναι η ρετινόλη, γνωστή και ως το ιερό δισκοπότηρο της αντιγήρανσης, η οποία ενισχύει το ρυθμό παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, λειαίοντας τις λεπτές γραμμές και χαρίζοντας μια πιο νεανική όψη στην επιδερμίδα. 

Λεπτές γραμμές και ρυτίδες 

Η μειωμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας, όπως προαναφέρθηκε, δημιουργεί λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι οποίες για να λειανθούν απαιτούν εμπλουτισμό της skincare ρουτίνας με συστατικά με αντιγηραντική δράση, όπως η ρετινόλη (βλ. παραπάνω).

Κακή επούλωση

Η ικανότητα της επιδερμίδας να επουλώνεται μειώνεται με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να "κλείσει" τα σημάδια της. Για να τη βοηθήσετε, εντάξτε στη ρουτίνα σας προϊόντα με προβιταμίνη Β5, η οποία αναπλάθει και ενυδατώνει το δέρμα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την υφή του.

Αναλαμπές ερυθρότητας

Για να καταπολεμήσετε την ερυθρότητα της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση, εντάξτε στη ρουτίνα σας προϊόντα με νιασιναμίδη, ρετινόλη, βιταμίνη C αλλά προβιταμίνη Β5, που χαρίζουν έναν πιο ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. 

Διαβάστε Επίσης