Η συνήθεια που μειώνει τις ρυτίδες πιο αποτελεσματικά από μια αντιγηραντική κρέμα

Η πιο "έξυπνη" κίνηση ομορφιάς σε κάθε ηλικία.

Ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, τρετινοΐνη, βιταμίνη C: Όλα τους υπέροχα, αντιοξειδωτικά κι αντιρυτιδικά συστατικά. Κι όμως υπάρχει μια συνήθεια που είναι πολύ πιο αποτελεσματική στην πρόληψη και μείωση των ρυτίδων από μία αντιγηραντική κρέμα προσώπου, που περιέχει ένα ή δύο από τα παραπάνω συστατικά -και είναι πολύ πιο απλή απ' όσο πιθανόν φαντάζεστε. 

Το προϊόν που είναι πιο αποτελεσματικό από μια αντιγηραντική κρέμα προσώπου

Η αντιγηραντική skincare ρουτίνα σας "ακυρώνεται" αυτομάτως αν το πρωί δεν ολοκληρώνεται με την εφαρμογή του αντηλιακού. Πρόκειται για την πιο "έξυπνη" κίνηση ομορφιάς που μπορείτε να κάνετε σε κάθε ηλικία, πόσο μάλλον στα 50. 

Διαβάστε Επίσης

Το αντηλιακό δεν προστατεύει μόνο από το έγκαυμα, αλλά κι από τον καρκίνο και τη φωτογήρανση. Γνωρίζετε ότι η καθημερινή έκθεση- ακόμη και τις μέρες με συννεφιά- στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα; Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμόζετε μια γενναιόδωρη ποσότητα αντηλιακού στο πρόσωπό σας κάθε πρωί μετά την ενυδατική κρέμα και να το ανανεώνετε αν είναι δυνατόν κάθε δύο ώρες. 

Director's Note: Για να ανανεώσετε το αντηλιακό σας μέσα στη μέρα επιστρατεύστε μια πούδρα ή ένα compact foundation με SPF ή ένα αντηλιακό προϊόν σε μορφή σπρέι.

Η εφαρμογή του όμως δεν θα πρέπει να περιορίζεται το καλοκαίρι ή τις μέρες με έντονη ηλιοφάνεια. Ακριβώς έτσι όπως θα εφαρμόζατε την αντιγηραντική κρέμα προσώπου κάθε μέρα, το ίδιο θα πρέπει να κάνετε με το αντηλιακό. Ο λόγος; Το 80% των ακτίνων του ήλιου μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα, σύμφωνα με το Skin Cancer Foundation. 

Αντιγηραντική κρέμα προσώπου με SPF vs Αντηλιακό

Μια εύκολη μέση λύση θα ήταν να επιλέγατε μια αντιγηραντική κρέμα προσώπου με SPF, έτσι ώστε να γλιτώνατε ένα βήμα από τη skincare ρουτίνα σας. Στην πραγματικότητα όμως οι ενυδατικές αυτές κρέμες παρέχουν μικρό δείκτη προστασίας, της τάξεως του 15, ενώ χωλαίνουν στην προστασία από τις ακτίνες UVA, εκείνες δηλαδή που ευθύνονται για τη γήρανση της επιδερμίδας, κάτι που τις κάνει ακατάλληλες για μοναδική ασπίδα από τον ήλιο. 

Εν κατακλείδι

Μια αντιγηραντική κρέμα προσώπου έχει σίγουρα τη θέση της σε μια ρουτίνα περιποίησης, ωστόσο δεν μπορεί να φέρει τα μέγιστα αποτέλεσμα αν δεν συνδυαστεί με ένα αντηλιακό που θα αντιμετωπίσει το "πρόβλημα" στη ρίζα του, προστατεύοντας την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV και κατά συνέπεια από τη φωτογήρανση.

Διαβάστε Επίσης