3 χρυσές συνήθειες που θα σας κάνουν να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη

Εύκολες και επιστημονικώς αποδεδειγμένα αποτελεσματικές.

Πώς θα μπορέσετε να "σταματήσετε" το χρόνο και να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας όσο το δυνατόν πιο φρέσκια ή ακόμα καλύτερα πώς θα μπορέσετε να δείχνετε ακόμα πιο νέα απ' όσο είστε; Μερικές φορές οι απαντήσεις στα πιο "δύσκολα" ερωτήματα ομορφιάς είναι εξαιρετικά απλές. Ακολουθούν τρεις εύκολες συνήθειες περιποίησης που, αν τις υιοθετήσετε, θα δείχνετε 10 χρόνια νεότερη:

1. Εφαρμόστε αντηλιακό κάθε πρωί 

Καλές οι αντιγηραντικές κρέμες και οι ενέσιμες θεραπείες, αλλά η πιο "έξυπνη" κίνηση ομορφιάς που μπορείτε να κάνετε είναι να ολοκληρώνετε την πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με την εφαρμογή του αντηλιακού. Το αντηλιακό δεν προστατεύει μόνο από τα εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος, αλλά κι απ' τη φωτογήρανση. 

Διαβάστε Επίσης

Γνωρίζατε ότι η καθημερινή έκθεση- ακόμη και τις μέρες με συννεφιά- στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται άλλωστε, περισσότερο από την ηλιοθεραπεία, για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα; Η προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο είναι απαραίτητη λοιπόν κάθε μέρα κι όλο το χρόνο. 

Director's Note: Μην παραλείπετε την ανανέωση του αντηλιακού κατά τη διάρκεια της μέρας. Σύμφωνα με την KORRES θα πρέπει να το ανανεώνετε μία ώρα μετά την πρώτη εφαρμογή κι έπειτα κάθε δύο ώρες. 

2. "Κατεβάστε" τη ρουτίνα σας στο λαιμό και το ντεκολτέ

Είναι αλήθεια: Ο λαιμός είναι το πρώτο σημείο που μαρτυρά την ηλικία μιας γυναίκας. Για να του "κλείσετε το στόμα", φροντίστε να "κατεβάζετε" τη skincare ρουτίνα σας, δηλαδή να εφαρμόζετε τους ορούς και τις κρέμες προσώπου, στο λαιμό και το ντεκολτέ σας. Για την αντιγηραντική προστασία της επιδερμίδας στις εν λόγω περιοχές, μην παραλείπετε φυσικά να εφαρμόζετε το αγαπημένο σας αντηλιακό. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα προστατεύσετε την επιδερμίδα τόσο από τις ακτίνες UV και την ξηρότητα, όσο κι από τις επακόλουθες ρυτίδες και καφέ κηλίδες.

3. Επενδύστε στη φροντίδα των χεριών σας

Μετά το λαιμό, τα χέρια είναι το δεύτερο σημείο που αποκαλύπτει την ηλικία μιας γυναίκας και γι' αυτό χρειάζεται έξτρα -καθημερινή- προσοχή. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας μια κρέμα χεριών έτσι ώστε να είναι πάντα ενυδατωμένα και το βράδυ δώστε τους επιπλέον προσοχή εφαρμόζοντας μια κρέμα με ρετινόλη. Η επιδερμίδα και σε αυτό το σημείο χρειάζεται φυσικά αντηλιακή προστασία, οπότε μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε στα χέρια σας αντηλιακό κάθε πρωί, αλλά και αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας.

Διαβάστε Επίσης