Η beauty συνήθεια στην οποία ορκίζονται οι πιο όμορφες γυναίκες άνω των 50

Κι όμως για τη νεανική επιδερμίδα τους δεν ευθύνεται κάποια ακριβή κρέμα.

Μπότοξ, νήματα, fillers, ακριβές κρέμες προσώπου και θεραπείες: Αυτές είναι οι κινήσεις που σίγουρα πιστεύετε πως έχουν κάνει όσες γυναίκες καταφέρνουν να έχουν νεανική και λαμπερή επιδερμίδα μετά τα 50. Σε μερικές περιπτώσεις, δεν θα ήσασταν λάθος. Οι περισσότερες γυναίκες όμως που καταφέρνουν να διατηρούν μια φρέσκια όψη καθώς μεγαλώνουν, ορκίζονται σε μία πολύ συγκεκριμένη beauty συνήθεια, η οποία κάθε άλλο παρά παρεμβατική ή ακριβή είναι. 

Η beauty συνήθεια που διατηρεί την επιδερμίδα νεανική ακόμα και μετά τα 50

Διαβάστε Επίσης

Ακόμα κι αν δεν κάνουν διπλό καθαρισμό ή αν χρησιμοποιούν την πιο απλή ενυδατική κρέμα, όλες συμφωνούν ότι το πιο σημαντικό απ' όλα είναι η προστασία από τον ήλιο. Οι ρουτίνες τους ολοκληρώνονται πάντα με την εφαρμογή του αντηλιακού, ενώ πάντα τονίζουν τη σημασία της αποχής από τον ήλιο, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, αλλά και το πόσο σημαντική είναι η προστασία της επιδερμίδας -και- με ένα καπέλο ή ομπρέλα.

Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, το αντηλιακό δεν προστατεύει μόνο από το έγκαυμα, αλλά κι από τον καρκίνο του δέρματος και τη φωτογήρανση. Γνωρίζετε ότι η καθημερινή έκθεση- ακόμη και τις μέρες με συννεφιά- στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα; Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμόζετε μια γενναιόδωρη ποσότητα αντηλιακού στο πρόσωπό σας κάθε πρωί μετά την ενυδατική κρέμα και να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες ή μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα το καλοκαίρι. 

Η εφαρμογή του όμως δεν θα πρέπει να περιορίζεται το καλοκαίρι ή τις μέρες με έντονη ηλιοφάνεια. Ο λόγος; Το 80% των ακτίνων του ήλιου μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα, σύμφωνα με το Skin Cancer Foundation, θέτοντας την επιδερμίδα σε κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αλλά και σημαδιών φωτογήρανσης. 

Director's Note: Το καλύτερο αντηλιακό προσώπου είναι αυτό που θα χρησιμοποιείτε καθημερινά. Για να υιοθετήσετε κι εσείς λοιπόν αυτήν την τόσο ευεργετική συνήθεια, δοκιμάστε διάφορες συνθέσεις ώσπου να καταλήξετε σε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σας και τις ανάγκες της. Ανάμεσα σε κρέμες, πούδρες, στικ και σπρέι με ματ ή λαμπερό φινίρισμα, σίγουρα θα βρείτε εκείνο το προϊόν που θα σας αρέσει τόσο σε φινίρισμα, υφή κι αίσθηση πάνω στο δέρμα, ώστε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Διαβάστε Επίσης