10 κλασικά γυναικεία αρώματα που ξεχωρίζουν για τη μεγάλη τους διάρκεια

Οι πιο εθιστικές εσάνς που θα κάνουν τους πάντες να γυρνούν στο πέρασμά σας.

Δύο είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής ενός αρώματος: Η εσάνς του και η διάρκειά του. Αν και πολλά νέα αρώματα έχουν εφήμερο οσφρητικό ενδιαφέρον, μεταξύ των cult-favourites απαντώνται πολλά γυναίκεια αρώματα με μεγάλη διάρκεια, που θα κάνουν την παρουσία σας αξέχαστη σε όσους βρεθούν κοντά σας. Ακολουθούν 10 από τα πιο αγαπημένα του harpersbazaar.gr με τις πιο εθιστικά γλυκές, αισθησιακές, αλλά και "καθαρές" εσάνς. Κοινός παρανομαστής τους; Η ικανότητά τους να κάνουν όλους να γυρίζουν στο πέρασμα όποιου τα φορά:

Director's Choice | Τα καλύτερα γυναικεία αρώματα με διάρκεια

Blanche Eau De Parfum, Byredo (atticadps.gr)

Blanche Eau De Parfum, Byredo (atticadps.gr)

Εξαιρετικά «καθαρό» και ταυτόχρονα μοναδικό με ένα εξαιρετικά κομψό λουλουδένιο άρωμα, χάρη στη συμφωνία από τριαντάφυλλο, παιώνια, βιολέτα, άνθος πορτοκαλιάς και ροζ πιπέρι, το Blanche του οίκου Byredo μπορεί πολύ εύκολα να γίνει το νέο go-to σας.

Opium Eau de Parfum, Yves Saint Laurent Beauty

Opium Eau de Parfum, Yves Saint Laurent Beauty

Τo Black Opium είναι η έκφραση μιας λαμπερής και αυθάδους θηλυκότητας, η οποία εκφράζεται χάρη στις νότες από εσπεριδοειδή, άνθος πορτοκαλιάς, μαύρο καφέ, βανίλια, κέδρο και πατσουλί.

Gucci Bloom Eau De Parfum, Gucci

Gucci Bloom Eau De Parfum, Gucci

Το πρώτο άρωμα του οίκου Gucci που δημιουργήθηκε εξ’ολοκλήρου βασισμένο στο όραμα του Alessandro Michele, ενσαρκώνει αυτή τη σύγχρονη φιλοσοφία που είναι και η κινητήριος δύναμη του οίκου. To δυναμικό και θηλυκό προφίλ του συντίθεται από νότες τουμπερόζας, γιασεμιού κι αναρριχητικού ρανγκούν.

Nomade Eau de Parfum Naturelle, Chloé

Nomade Eau de Parfum Naturelle, Chloé

Αναζωογονητικό και θηλυκό, το Chloé Nomade Eau de Parfum Naturelle παντρεύει ρομαντικές λουλουδένιες αποχρώσεις με μεθυστικά ξύλα για ένα εντυπωσιακό φινίρισμα. Το άρωμα εισάγεται με δροσιστικό περγαμόντο, συνυφασμένο με το αισθησιακό απόλυτο αιγυπτιακό γιασεμί. Τα ακόρντα χουρμάς τονώνουν το άρωμα, δίνοντας στο άρωμα μια γλυκιά πινελιά, πριν διαχυθεί σε μια ζεστή και φιλόξενη βάση από βανίλια και σανταλόξυλο.

La Vie Est Belle Eau de Parfum, Lancôme

La Vie Est Belle Eau de Parfum, Lancôme

Το La Vie Est Belle Eau De Parfum, που αναδεικνύεται από το συμπύκνωμα ίριδας, του άνθους της ευτυχίας, δημιουργήθηκε to 2012 αποκλειστικά για τη Lancôme από τρεις από τους σπουδαιότερους αρωματοποιούς της Γαλλίας.

Gabrielle Eau de Parfum, Chanel

Gabrielle Eau de Parfum, Chanel

Το θηλυκό και σπινθηροβόλο Gabrielle Eau de Parfum βασίζεται στην τέλεια αρμονία τεσσάρων λουλουδιών: Στην καρδιά του βρίσκεται το λαμπερό γιασεμί, το οποίο συνδυάζεται με νότες ylang-ylang. Ακολουθεί το φρέσκο άρωμα ανθών πορτοκαλιάς και αισθησιακής τουμπερόζας. Η τελική πινελιά δίνεται με τα ζουμερά φρούτα και το μαγευτικό ξύλο.

For Her Eau De Parfum, Narciso Rodriguez

For Her Eau De Parfum, Narciso Rodriguez

Φρουτώδες, κομψό, αισθησιακό και μυστηριώδες, το cult-favourite For Her Eau De Parfum συνδυάζει περίτεχνα το τριαντάφυλλο με το ροδάκινο, το musc και το κεχριμπάρι.

Philosykos Eau De Parfum, Diptyque (atticadps.gr)

Philosykos Eau De Parfum, Diptyque (atticadps.gr)

Το δημοφιλές Philosykos Eau De Parfum είναι μια ωδή στο ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και το δέντρο της συκιάς, από τον κορμό που τον ζεσταίνει ο ήλιος, μέχρι τα δροσερά φύλλα και το γαλακτώδες φρούτο.

Sì Eau De Parfum, Giorgio Armani

Sì Eau De Parfum, Giorgio Armani

Κομψό, θερμό, έντονο και ταυτόχρονα ευαίσθητο, το Sì Eau De Parfum είναι ένα μοντέρνο chypre άρωμα. Το φραγκοστάφυλο φλερτάρει με δύο τύπους αισθησιακής βανίλιας ενώ το μαγιάτικο τριαντάφυλλο, εμπλουτισμένο με νότες από φρέζια, αναμειγνύεται κομψά για να φέρει στο προσκήνιο μια ανεπαίσθητη αίσθηση από πατσουλί. Μια νότα από ξανθό, κεχριμπαρένιο ξύλο και έντονο orcanox, αποκαλύπτει μια αισθησιακή και ζεστή πτυχή που δίνει στο άρωμα μια εξαιρετική λεπτότητα.

The Only One Eau de Parfum, Dolce & Gabbana

The Only One Eau de Parfum, Dolce & Gabbana

Η υπογραφή του The Only One βρίσκεται στην εκπληκτική ένωση της βιολέτας και του καφέ που ζωντανεύει ένα γοητευτικό λουλουδάτο άρωμα. Το άρωμα ανοίγει με το πάντρεμα της βιολέτας με διακριτικές νότες περγαμόντου για να δημιουργήσει ένα ζωντανό, δροσερό και πλούσιο μπουκέτο. Στην καρδιά του, γοητευτικές, έντονες νότες καφέ αναμειγνύονται με τη σαγηνευτική ίριδα. Και στο τέλος, η βασική νότα με βάση τη βανίλια και του πατσουλί του δίνουν μια ευαίσθητη και δυναμική πλευρά που βάζει όλες τις αισθήσεις σε μια μεγάλη αγκαλιά.