Ρετινόλη | Τα 5 λάθη που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν κατά τη χρήση της

Μπορεί να είναι καταστροφικά για την υγεία της επιδερμίδας.

Ένα σέρουμ ρετινόλης είναι ίσως η καλύτερη προσθήκη που μπορείτε να κάνετε στη ρουτίνα σας αν θέλετε να μειώσετε την ακμή ή τα σημάδια γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων, των καφέ κηλίδων και της θαμπής όψης. Λίγες γυναίκες γνωρίζουν ωστόσο πώς να το χρησιμοποιούν σωστά. Οι περισσότερες λόγω βιασύνης ή ελλιπούς πληροφόρησης, πέφτουν στις παρακάτω παγίδες πετυχαίνοντας συχνά τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα ήθελαν:

Σέρουμ ρετινόλης | Τα 5 πιο συχνά λάθη κατά τη χρήση του 

1. Η εφαρμογή σε νωπή επιδερμίδα

Αν μιλούσαμε για οποιοδήποτε άλλο προϊόν, θα προτείναμε την εφαρμογή του σε νωπή επιδερμίδα, έτσι ώστε να μπορέσει να απορροφηθεί καλύτερα. Όσον αφορά το σέρουμ ρετινόλης ωστόσο, προτείνεται η εφαρμογή του σε στεγνή επιδερμίδα, έτσι ώστε να περιοριστούν οι παρενέργειες του active.

2. Η απότομη ένταξη στη ρουτίνα περιποίησης

Διαβάστε Επίσης

Το ποσοστό περιεκτικότητας ρετινόλης στο σέρουμ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο "ανεκτό" θα είναι από την επιδερμίδα. Μην αγοράσετε λοιπόν οποιοδήποτε προϊόν. Για beginners συστήνεται η χρήση ενός προϊόντος με μόλις 0.25% ρετινόλη μία φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε η επιδερμίδα να αρχίζει σιγά σιγά να τη συνηθίζει και να αποφευχθούν τυχόν ακραίες αντιδράσεις, όπως ερεθισμοί και ερυθρότητα. Ιδανικά προτείνεται η αναζήτηση της συμβουλής του δερματολόγου για την εύρεση του κατάλληλου προϊόντος.

3. Η καθημερινή χρήση 

Η επιθυμία σας να αποκτήσετε μια πιο λεία και νεανική επιδερμίδα μπορεί να σας οδηγήσει στην καθημερινή χρήση του σέρουμ ρετινόλης. Μέγα λάθος. Αν το συστατικό δεν είναι γνώριμο στην επιδερμίδα σας, θα χρειαστεί λίγο χρόνο να το συνηθίσει. Ξεκινήστε εντάσσοντας στη ρουτίνα σας ένα σέρουμ ρετινόλης μία φορά την εβδομάδα και σταδιακά αυξήστε τη συχνότητα εφαρμογής σε δύο φορές την εβδομάδα κι έπειτα μέρα παρά μέρα. 

4. Η παράλληλη χρήση άλλων συστατικών

Στην προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε πολλά διαφορετικά skincare concerns, δεν αποκλείεται να γεμίζετε τη ρουτίνα σας με διαφορετικά actives. Η ρετινόλη, γνωστή κι ως "diva του skincare" με ελάχιστα από αυτά (βλ. υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη) ταιριάζει, ενώ ο συνδυασμός της με όλα τα υπόλοιπα (βλ. βιταμίνη C, AHA, BHA) στην ίδια ρουτίνα προκαλεί ερεθισμό, ερυθρότητα και ξηρότητα.

5. Η παράλειψη του αντηλιακού

Καθώς η ρετινόλη προκαλεί φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα, είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας κάθε μέρα, αλλά και να το ανανεώνεται κάθε τρεις ώρες.

Διαβάστε Επίσης