Οι καλύτερες κρέμες σώματος με ρετινόλη για σύσφιξη και λάμψη

Η ιδανική επιλογή για την περιποίησης της επιδερμίδας του σώματος μετά τα 50.

Ενώ η επιδερμίδα του προσώπου χαίρει πολλής προσοχής, η περιποίηση της επιδερμίδας του σώματος αποτελεί after thought. Μια κρέμα σώματος με ρετινόλη αποτελεί την ιδανική προσθήκη στη skincare ρουτίνα μετά τα 50 έτσι ώστε η επιδερμίδα να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη και απλή υφή της. 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα σώματος με ρετινόλη;

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να τη συναντάτε σε φόρμουλες προϊόντων περιποίησης προσώπου, όπως κρέμες, οροί και καθαριστικά, ωστόσο η ρετινόλη είναι εξαιρετικά ευεργετική και για το σώμα. Πιο συγκεκριμένα, ενισχύει το ρυθμό κυτταρικής ανανέωσης και παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει σταδιακά πιο λαμπερή, απαλή και νεανική. Επιπλέον, μπορεί να συσφίξει την επιδερμίδα, να απαλύνει καφέ κηλίδες και δυσχρωμίες, αλλά και να μειώσει την ακμή στο σώμα (body acne).

Πώς να εντάξετε μια κρέμα σώματος με ρετινόλη στη ρουτίνα σας;

Διαβάστε Επίσης

Ενώ οι περισσότερες κρέμες σώματος με ρετινόλη δεν είναι το ίδιο "επιθετικές" με εκείνες του προσώπου, προτιμήστε να την εντάξετε σιγά σιγά στη ρουτίνα σας έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας την κρέμα σώματος με ρετινόλη μία ή δύο φορές την εβδομάδα κι ύστερα αφού δείτε πως η επιδερμίδα σας μπορεί να την "αντέξει" αυξήστε τη συχνότητα εφαρμογής. 

Director's Tip: Τις μέρες που δεν χρησιμοποιείτε την κρέμα σώματος με ρετινόλη, προτιμήστε μία σύνθεση με υαλουρονικό οξύ ή/και ceramides για να ενισχύσετε τον επιδερμικό φραγμό και νααυξήσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Η ρετινόλη κάνει την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη στον ήλιο, γι' αυτό προτιμήστε την εφαρμογή της κρέμας σώματος το βράδυ. Το επόμενο πρωί μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας σε όλο το σώμα. 

Director's Choice | Οι καλύτερες κρέμες σώματος με ρετινόλη

Press Restart Gentle Retinol Body Lotion, Versed (lookfantastic.gr)

Press Restart Gentle Retinol Body Lotion, Versed (lookfantastic.gr)

Εμπλουτισμένη με βούτυρο κακάο, σκουαλένιο, βιταμίνη Ε και 0,1% ρετινόλη, αυτή η κρέμα σώματος ενισχύει το κολλαγόνο στην επιδερμίδα, αφήνοντάς την πιο λεία και μεταξένια. 

The Body Lotion, Nécessaire (net-a-porter.com)

The Body Lotion, Nécessaire (net-a-porter.com)

Η body lotion της Nécessaire είναι πλούσια σε νιασιναμίδη, βιταμίνες A, C και D και Ω9 κι έτσι στοχεύει στη μείωση της ξηρότητας, αλλά και την ενίσχυσει του επιδερμικού φραγμού.

Retinol Skin-Smoothing Body Treatment, Paula's Choice (cultbeauty.com)

Retinol Skin-Smoothing Body Treatment, Paula's Choice (cultbeauty.com)

Ανάλαφρη και άκρως αποτελεσματική, η θεραπεία σώματος με 0.1%ρετινόλη της Paula's Choice συσφίγγει την επιδερμίδα, αφήνοντάς την πιο νεανική και απαλή.