Μια δερματολόγος καταρρίπτει τους μεγαλύτερους skincare μύθους

Τελικά πρέπει να αλλάζει συχνά η skincare ρουτίνα;

Το κακό με τον τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών που είναι καθημερινά διαθέσιμος με ένα κλικ στον υπολογιστή ή το κινητό είναι ότι τα fake news μεσουρανούν και συχνά είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την αλήθεια από το ψέμα. Η Dr. Michelle Henry του Laser & Skin Surgery Center στη Νέα Υόρκη μίλησε στο HarpersBazaar.com και κατέρριψε μια για πάντα δύο από τους πιο γνωστούς skincare μύθους. 

Μύθος 1: Τα καθαριστικά προϊόντα δεν πρέπει να εναλλάσσονται 

Λίγες γυναίκες που έχουν βρει μια ρουτίνα περιποίησης που τους χαρίζει τα αποτελέσματα που επιθυμούν, θα δέχονταν να την αλλάξουν. Σύμφωνα με την Dr. Henry μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

"Η επιδερμίδα αλλάζει", λέει. "Ο καιρός αλλάζει. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε αλλάζει μέρα με τη μέρα. Μερικές μέρες, έχω φυσιολογική-μικτή επιδερμίδα. Μερικές μέρες, είναι ξηρή και μερικές μέρες είναι λιπαρή. Πρέπει να αλλάζω τα προϊόντα που χρησιμοποιώ και το καθαριστικό προϊόν μου σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μου", εξηγεί. "Δεν έχω μια συγκεκριμένη μέθοδο καθαρισμού που προτείνω σε όλους τους πελάτες μου", λέει. "Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο της επιδερμίδας σας".

Μύθος 2: Ο χυμός λεμονιού είναι ευεργετικός για την επιδερμίδα

Πολλά blogs προτείνουν τη χρήση χυμού λεμονιού για την εξάλειψη των σημαδιών της ακμής, των δυσχρωμιών και γενικά την επαναφορά της φωτεινότητας της επιδερμίδας. Η Dr. Henry ωστόσο είναι πλήρως αντίθετη με αυτές τις συμβουλές. "Το λεμόνι μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στην επιδερμίδα", λέει. "Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ καυστικό για την επιδερμίδα. Επιπλέον, τα εσπεριδοειδή μπορεί να προκαλέσουν μια πάθηση, που ονομάζεται φυτοφωτοδερματίτιδα", λέει. Η φυτοφωτοδερματίτιδα είναι ένας τύπος δερματίτιδας που προκαλεί φλεγμονή του δέρματος, όταν εκτίθεται στον ήλιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ