Μια δερματολόγος απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας

Είναι ασφαλές να βάζετε λάδι καρύδας στο πρόσωπο και πόσο ευεργετικά είναι τα φυσικά scrubs;

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με DIY μάσκες ομορφιάς και skincare συμβουλές σχετικά με τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας αμφίβολης προέλευσης. Η δερματολόγος Cindy Bae ανέλαβε να δώσει απάντηση στα μεγαλύτερα skincare ερωτήματα των γυναικών, προκειμένου να τις προστατέψει από πιθανά λάθη που θα στοιχίσουν την υγεία της επιδερμίδας. Η δερματολόγος μιλά για το κατά πόσο είναι ασφαλές να βάζετε λάδι καρύδας στο πρόσωπο, αλλά και για το αν είναι τελικά ευεργετικά τα φυσικά scrubs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Υπάρχουν τόσα podcasts, ιστοσελίδες και blogs σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας", λέει η ίδια. "Όλοι είναι ειδικοί στην εποχή μας, οπότε είμαι εδώ για να πω τους επίσημους κανόνες", συνεχίζει μιλώντας στο αμερικάνικο Harper's Bazaar.

Είναι ευεργετικά τα φυσικά scrubs;

Άλλοι υποστηρίζουν πως τα φυσικά scrubs είναι πολύ σκληρά με την επιδερμίδα, ενώ άλλοι δηλώνουν λάτρεις της ήπιας απολέπισης που αυτά προσφέρουν. Τι ισχύει τελικά; "Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με την επιδερμίδα σας, γιατί αν δεν είστε, μπορεί να προκαλέσετε μικροφθορές και ερεθισμούς", λέει η Dr. Bae. "Εάν θέλετε να κάνετε απολέπιση με ένα scrub, προτιμήστε τα χημικά απολεπιστικά προϊόντα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα με οξέα που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων", εξηγεί. 

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση του έλαιου καρύδας για την ενυδάτωση της επιδερμίδας;

Το έλαιο της καρύδας αποτελεί τον superstar των DIY μασκών ομορφιάς και των φυσικών ενυδατικών κρεμών. Πόσο ασφαλές είναι όμως τελικά; "Εάν έχει θετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας, συνεχίστε να το χρησιμοποιείτε", λέει η Dr. Bae. Υπάρχουν διάφορα είδη ενυδατικών κρεμών, όπως εξηγεί η δερματολόγος, από εκείνες που έχουν ως βάση τους κάποιο έλαιο, μέχρι εκείνες που έχουν ως βάση τους κάποιο κερί. Η συμβουλή της; Χρησιμοποιήστε την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει καλύτερα με την επιδερμίδα σας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ