Το μυστικό της Elle Macpherson για απίστευτα λαμπερό χαμόγελο

Δεν περιλαμβάνει καν οδοντόκρεμα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Elle Macpherson είναι ένα από εκείνα τα μοντέλα που ενώ έχουν περάσει τα 50, συνεχίζουν να έχουν απίστευτα νεανική εμφάνιση και εντυπωσιακές αναλογίες. Εκτός από τα μακριά ξανθά μαλλιά της, το πιο iconic χαρακτηριστικό της είναι το πλατύ χαμόγελό της. Το μυστικό της δεν αποτελεί ούτε κάποια ακριβή λεύκανση, ούτε κάποια οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα. Ακολουθεί το μυστικό της για απίστευτα λαμπερό χαμόγελο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, το 54χρονο μοντέλο μίλησε για τη φυσική μέθοδο με την οποία διατηρεί τόσο λευκά τα δόντια της. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για το "oil pulling", μια αρχαία ινδική πρακτική, η οποία στοχεύει στον καθαρισμό ολόκληρου του στόματος χωρίς τη χρήση χημικών σκευασμάτων. Η Elle κάθε πρωί πριν βουρτσίσει τα δόντια της, βάζει μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο στόμα της και στη συνέχεια κάνει πλύσεις για 10-20 λεπτά. Έπειτα, φτύνει το λάδι στα σκουπίδια και πλένει κανονικά τα δόντια της.

Celebrities Elle Macpherson

Οι ευεργετικές ιδιότητες

Μέσω του oil pulling, αποβάλλονται από τον οργανισμό οι διάφορες τοξίνες, που συσσωρεύονται σε αυτόν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η αλλαγή του χρώματος του διαλύματος από διαυγές σε γαλακτώδες ή κίτρινο, λέγεται πως οφείλεται στον κορεσμό του λαδιού από τοξίνες και επιβλαβή βακτήρια του στόματος. Επιπλεόν, το oil pulling λέγεται πως συμβάλλει στη μείωση της πλάκας και στη βελτίωση της συνολική στοματική υγιεινής.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η αποτελεσματικότητα της μεθόδου παραμένει αναπόδεικτη. Έρευνα του 2016 αποκάλυψε πως ενώ οι πλύσεις με φυσικά έλαια προάγουν την στοματική υγεία, δεν θα πρέπει να αντικαθιστούν τις συνήθεις οδοντιατρικές πρακτικές. 

Η Elle δεν είναι η μόνη celebrity που ορκίζεται σε αυτήν την πρακτική. Άλλες stars που δηλώνουν φανατικές θαυμάστριές της είναι η Gwyneth Paltrow και η Shailene Woodley.

Πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε νέα μέθοδο για τον καθαρισμό και τη λεύκανση των δοντιών, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ