Μη επεμβατικές θεραπείες | 3 skincare gadgets που κάθε ενημερωμένη γυναίκα πρέπει να έχει

Τα πάντα για τα δημοφιλή jade rollers, gua sha και derma rollers.

To ασιατικό τελετουργικό περιποίησης της επιδερμίδας έχει έρθει στο δυτικό κόσμο με τις γυναίκες να δίνουν επιτέλους στο skincare την προσοχή που απαιτείται. Εάν χρησιμοποιείτε το Instagram συστηματικά τα τελευταία χρόνια, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως όλο και περισσότερες beauty fanatics εντάσσουν skincare gadgets στη ρουτίνα ομορφιάς τους. Τα εργαλεία ομορφιάς δεν αποτελούν πια πολυτέλεια για τις λίγες, αλλά must-haves για όλες τις γυναίκες που αναζητούν μη επεμβατικές θεραπείες που θα τους χαρίσουν σφριγηλή και νεανική επιδερμίδα. Ιδού τα πιο δημοφιλή:

Jade Roller

Μη επεμβατικές θεραπείες | 3 skincare gadgets που κάθε ενημερωμένη γυναίκα πρέπει να έχει

Πρόκειται για ένα εργαλείο ομορφιάς που φτιάχνεται συνήθως από νεφρίτη ή άλλους πολύτιμους λίθους, όπως ροζ χαλαζία και χρησιμοποιείται για το μασάζ προσώπου. Τα jade rollers αποτελούν βασικό στοιχείο στις κινεζικές ρουτίνες φροντίδας της επιδερμίδας ήδη από τον 7ο αιώνα, με τις Ασιάτισες να ορκίζονται στις ευεργετικές ιδιότητές τους. Το μασάζ με το συγκεκριμένο εργαλείο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το πρήξιμο και βοηθά στην καλύτερη διείσδυση των προϊόντων στην επιδερμίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μία πλευρά συνήθως είναι πιο πλατιά για χρήση σε όλο το πρόσωπο, ενώ η άλλη είναι μικρότερη για χρήση στην περιοχή γύρω από τα μάτια και καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Τα θαυματουργά του οφέλη δεν σταματούν όμως εκεί. Το συστηματικό μασάζ προσώπου μπορεί να βοηθήσει με την εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, καθώς και με την επίτευξη μιας πιο φωτεινής και λαμπερής επιδερμίδας. 

How to: Κάντε απαλό μασάζ σε καθαρή επιδερμίδα, ξεκινώντας από το πιγούνι και έχοντας ανοδική πορεία προς το αφτί. Έπειτα, συνεχίστε ξεκινώντας από τη μύτη και πηγαίνοντας πάλι προς τα αφτιά, ενώ στη συνέχεια προχωρήστε στο μέτωπο με φορά προς τη γραμμή των μαλλιών. Μην ξεχάσετε να κάνετε μασάζ με την μικρή πλευρά στην περιοχή γύρω από τα μάτια. 

Derma Roller

Beauty derma roller

Μπορεί το όνομά του να μοιάζει με εκείνο του προηγούμενου εργαλείου, αλλά έχουν μια σημαντική διαφορά. Το derma roller αποτελείται από εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες, οι οποίες κατά το μασάζ προσώπου προκαλούν μικρο-τραυματισμούς στο δέρμα, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα να γίνεται τελικά πιο σφριγηλό και νεανικό. Είναι πολύ χρήσιμο για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, την απολέπιση του δέρματος και τη μείωση της όψης των σημαδιών της ακμής και των δυσχρωμιών. 

How to: Σε καθαρή επιδερμίδα, κυλίστε το derma roller σε όλο το πρόσωπο έχοντας ανοδική πορεία και ασκώντας ελαφριά πίεση.

Gua sha

Beauty gua sha

Πρόκειται για ένα εργαλείο ομορφιάς φτιαγμένο από κρύσταλλο, το οποίο προέρχεται και αυτό από την αρχαία κινεζική ιατρική. Το εργαλείο πιέζεται ελαφρά πάνω στην επιδερμίδα, προκειμένου να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία κι έτσι η επιδερμίδα να δείχνει πιο λαμπερή και υγιής. Βοηθά επίσης με την καλύτερη διείσδυση των skincare προϊόντων στην επιδερμίδα. 

How to: Κρατώντας το με την καμπυλωτή πλευρά προς το πρόσωπό, γλιστρήστε το αρκετές φορές προς τα επάνω, ξεκινώντας από τον λαιμό και πηγαίνοντας σταδιακά προς το πηγούνι και γύρω από το στόμα. Έπειτα, συνεχίστε προς τα μάγουλα, την περιοχή γύρω από τα μάτια και το μέτωπο, έχοντας πάντα ανοδική φορά. 

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω εργαλεία, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ