Κορωνοϊός | 5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους

Από δωρεές χρημάτων, μέχρι προσφορά τροφίμων.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με την εξάπλωση του κορωνοϊού να επιδεινώνεται καθημερινά σε όλον τον κόσμο, το άγχος έχει κυριεύσει τον παγκόσμιο πληθυσμό. Ενώ είναι πολύ εύκολο να ανησυχεί κανείς για την προσωπική του υγεία, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς μπορούν να βοηθήσουν εκείνους που βρίσκονται μακριά από το σπίτι, χωρίς να αυξήσουν τον κίνδυνο περαιτέρω διάδοσης του ιού μέσω επιπλέον κοινωνικής επαφής.

Πώς μπορείτε λοιπόν να βοηθήσετε τους άλλους, έχοντας κατά νου τη δική σας ασφάλεια, αλλά και την ασφάλεια των άλλων;

Δωρίστε χρήματα

Τη στιγμή που το εθνικό σύστημα υγείας της γειτονικής χώρας δοκιμάζεται και τα κρεβάτια των νοσοκομείων είναι δυσεύρετα, ο διακεκριμένος γιατρός και καθηγητής Πανεπιστημίου Alberto Zangrillo δημιούργησε μαζί με τη γνωστή Ιταλίδα blogger και επιχειρηματία Chiara Ferragni και τον σύντροφό της Fedez μία πλατφόρμα crowdfunding ώστε να μαζευτούν χρήματα και να αγοραστούν νέα κρεβάτια και εξοπλισμός για το νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επικοινωνήστε με γείτονες και συγγενείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Αντί να τους επισκεφθείτε και να τους προκαλέσετε ακόμα μεγαλύτερο άγχος για πιθανή μετάδοση του ιού, καλέστε τους στο τηλέφωνο για να μάθετε τα νέα τους. Σε μια εποχή που η απομόνωση ενθαρρύνεται, η επικοινωνία και η καλλιέργεια της έννοιας της κοινότητας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Εάν κάποιος αισθάνεται μοναχικός τότε ίσως το μόνο που να χρειάζεται είναι ένα μήνυμα στο κινητό ή μια κλήση. 

Προσφέρετε φαγητό σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα

Είτε βρίσκονται σε εθελοντική είτε σε υποχρεωτική καραντίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εκτιμήσουν ένα καλομαγειρεμένο γεύμα. Ενημερώστε τους ότι πρόκειται να τους επισκεφθείτε, χτυπήστε το κουδούνι και αφήστε το φαγητό στην εξώπορτα. Φύγετε πριν ανοίξουν την πόρτα. 

Εφοδιάστε τις τράπεζες τροφίμων

Εξαιτίας του πανικού που επικρατεί, οι τράπεζες τροφίμων δυσκολεύονται περισσότερο από ποτέ να συγκεντρώσουν αποθέματά. Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ, σκεφτείτε να αγοράσετε κάποια επιπλέον προϊόντα για την τοπική τράπεζα τροφίμων σας.

Δωρίστε αίμα

Το αίμα είναι πάντοτε σε μεγάλη ζήτηση, αλλά ο συνδυασμός της κοινωνικής απομόνωσης και της καραντίνας, καθώς και οι αυξημένες εισαγωγές σε νοσοκομεία, σημαίνουν ότι μια σοβαρή έλλειψη δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι ηλικίας 17-65 ετών μπορούν να δώσουν αίμα, βοηθώντας έτσι σημαντικά το έργο των γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ