Γιατί κάνει καλό το περπάτημα μετά το φαγητό;

Ένας KETO ειδικός απαντά.

Το περπάτημα κάνει καλό. Το έχουμε πει πολλές φορές, έχουμε δώσει άπειρα tips για να το βάλετε στην καθημερινότητα σας και θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα για την αερόβια αυτή άσκηση. Είναι γνωστό πως βοηθάει το σώμα να διατηρεί μια υγιή φυσική κατάσταση, δυναμώνει την καρδιά, ενώ μπορεί επίσης να βελτιώσει την ψυχολογία σας.

Ακόμα ένα σημαντικό όφελος που έχει το περπάτημα 

Εκείνο που ίσως να αγνοούσατε μέχρι στιγμής, είναι πως το περπάτημα έχει την ιδιότητα να διατηρεί σε ισορροπία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για αυτό και πολλοί ειδικοί προτείνουν έναν περίπατο μετά το δείπνο. Συγκριμένα, o dr. Dom D'Agostino, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, γνωστός επίσης και για την Keto diet (κετογονική διατροφή) που συστήνει, αναφέρει πως μια χαλαρή βόλτα μετά απο ένα πλούσιο γεύμα, σίγουρα θα ωφελήσει τον οργανισμό σας.

Και αυτό γιατί, όχι μόνο θα διευκολύνει την πέψη, αλλά επίσης θα βελτιώσει την διαχείριση σακχάρου, αποτρέποντας τις απότομες διακυμάνσεις της γλυκόζης στο αίμα. "Μπορώ να ρίξω πάνω από 50% της γλυκόζης, μόνο με μια περιστασιακή βόλτα με τα σκυλιά μου μετά το πρωινό ή μετά το δείπνο”, εξηγεί ο dr. Dom D'Agostino. Σαφώς και ο περίπατος αυτός δεν χρειάζεται να είναι επίμονος. Στην πραγματικότητα μια χαλαρή βόλτα είναι η ιδανική. "10 λεπτά χαλαρό περπάτημα είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε μετά το φαγητό, ειδικά όταν πρόκειται για γεύμα την νύχτα. Αποφύγετε τις υπερβολές, γιατί δεν χρειαζόμαστε υπερπροσπάθεια και έντονη άσκηση, που θα φέρει κόπωση στο σώμα”, συμπληρώνει.

Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 78 ενηλίκων, τους ζητήθηκε να παραμείνουν καθιστικοί 5 ή 35 λεπτά μετά το φαγητό και το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν αναμενόμενο. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα δεν είχαν καμία μεταβολή, ενώ επίσης η διαδικασία της πέψης καθυστέρησε σημαντικά. Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως το περπάτημα μετά το φαγητό είναι αρκετά ωφέλιμο για την εξισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα. "Δεν χρειάζεται να τρέξετε μαραθώνιο, απλώς κάντε μια βόλτα το τετράγωνο”, τονίζει ο dr. Dom D'Agostino.

Πηγή: Shape.gr