6 σημάδια ότι βρίσκεστε υπό συνεχές στρες

Μήπως τρίζετε τα δόντια σας ή ιδρώνετε πολύ;

Δεν είναι πάντα εύκολο να κάθεστε και να λέτε αυτό που σας ενοχλεί. Μπορεί να μην έχετε καν χρόνο για αυτό ή απλά να πιστεύετε ότι όλα είναι τέλεια στη ζωή σα.ς Ωστόσο, το σώμα σας δεν λέει ποτέ ψέματα, και όταν αποτυγχάνετε να το ακούσετε, λαμβάνετε "μηνύματα".

"Μηνύματα" που τείνουν να είναι δυσάρεστα, αλλά το σώμα σας τα χρησιμοποιεί ως έσχατη λύση για να απευθυνθεί σε εσάς για βοήθεια.

Ακολουθούν τα σήματα άγχους που σας στέλνει απεγνωσμένα το σώμα σας.

1. Τρίζετε τα δόντια σας

Η μεγαλύτερη αιτία τριξίματος των δοντιών είναι το άγχος. Μπορεί να σφίγγετε τα δόντια σας υποσυνείδητα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ενώ κοιμάστε. Ένα από τα ενδεικτικά σημάδια ότι ξεκίνησες αυτή τη συνήθεια είναι ο πόνος στο σαγόνι και στα δόντια το επόμενο πρωί. 

2. Ιδρώνετε πολύ

Η εφίδρωση εμφανίζεται για πολλούς λόγους: άσκηση, υψηλές θερμοκρασίες ή όταν ο εγκέφαλός σου αντιλαμβάνεται μια απειλή. Ωστόσο, εάν ιδρώνετε συνεχώς, χωρίς να κάνεις κάποια δραστηριότητα, μπορεί να είναι σημάδι ότι είσαι υπερβολικά ανήσυχη χωρίς να το καταλαβαίνετε. 

3. Χάνετε περισσότερα μαλλιά από το συνηθισμένο

Το να βρίσκετε περισσότερα μαλλιά στο μπάνιο ή στη χτένα σας μπορεί να είναι σημάδι κρυφού στρες. Η συναισθηματική αναταραχή μπορεί να διαταράξει τη φάση ανάπτυξης του κύκλου της τρίχας. Ακόμα κι αν δεν έχει συμβεί τίποτα τρομερό πρόσφατα, να θυμάστε ότι η τριχόπτωση συνήθως καθυστερεί. Έτσι, μπορεί να εμφανίσετε απώλεια μαλλιών 6-12 εβδομάδες μετά από ένα αγχωτικό γεγονός.

4. Έχετε κόκκινες κηλίδες ή μπαλώματα

Εάν δεν υποφέρετε από αλλεργίες αλλά βλέπεις κόκκινες κηλίδες ή μπαλώματα στο σώμα σας, μπορεί ο οργανισμός σας να ξεσπά. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να εμφανίσετε κάποια άφθα στο στόμα σου λόγω άγχους. Μπορεί να έχετε επηρεαστεί τόσο συναισθηματικά που το σώμα σας απελευθέρωσε κάποιες χημικές ουσίες που άλλαξαν την απόκρισή του στις άλλες λειτουργίες του.

5. "Τρεμόπαιγμα του ματιού

Το άγχος μπορεί να δώσει ασυνήθιστα σήματα στον εγκέφαλο και στους μύες του προσώπου σας. Ως αποτέλεσμα, το μάτι σου συσπάται ανεξέλεγκτα. Μπορεί να παρατηρήσετε την ακούσια κίνηση του κάτω βλεφάρου σας ή, σε σπάνιες περιπτώσεις, του άνω βλεφάρου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συσπάσεις διαρκούν για εβδομάδες ή και μήνες.

6. Το στόμα σας είναι πάντα στεγνό

Εάν διψάτε συνεχώς ενώ δεν φάγατε τίποτα αλμυρό, δώστε προσοχή στη συναισθηματική σας υγεία. Οι παρατεταμένες περίοδοι στρες μπλοκάρουν τους σιελογόνους αδένες σα, ςαφήνοντάς σου ξηροστομία. Μπορεί επίσης να βρεις δυσκολία στην κατάποση λόγω του πόσο αφυδατωμένη είστε.

Πηγή: Shape.gr