5 τρόποι να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας σε κάθε ηλικία

Παρότι ο μεταβολισμός είναι μια φυσιολογική διαδικασία που φθίνει με το πέρασμα του χρόνου, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να τον διατηρήσετε σε καλή κατάσταση στα 30, τα 40, τα 50 και τα 60.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο μεταβολισμός ενός ατόμου περιγράφεται συχνά ως αργός ή γρήγορος, και ότι η ταχύτητά του επηρεάζεται καθόλη την πορεία της ζωής. Παίζει, όμως, τελικά ρόλο η ηλικία στην εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού σας ή είναι αστικός μύθος;

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ανθρώπινο σώμα αντιμετωπίζει μία επιβράδυνση του μεταβολισμού μετά την ηλικία των 30. Η πιο αισθητή αλλαγή γίνεται μεταξύ 50 και 70 ετών, λόγω της μεγάλης απώλειας μυικής μάζας και της ελάττωσης της σωματικής άσκησης. Ωστόσο, αν διατηρήσετε την μυική σου μάζα ( μεταξύ και άλλων παραγόντων) σε κάθε ηλικία της ζωής σας, το να μεγαλώνετε δεν θα σημαίνει απαραίτητα αλλαγή του μεταβολισμού σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι ο μεταβολισμός τους και ο ρυθμός του μεταβολισμού της είναι προκαθορισμένος για μία ζωή. Ενώ κάποιοι παράγοντες, όπως τα γονίδια και το φύλο, είναι αδύνατον να αλλάξουν, ο μεταβολισμός καθώς μεγαλώνεις δεν είναι απαραίτητο να γίνεται πιο αργός. Παρακάτω θα βρείτε 5 τρόπους να για φροντίσετε την καλή λειτουργία του σε όλα τα στάδια της ζωής σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr