Απώλεια βάρους | Οι 9 παράγοντες που την σαμποτάρουν

Αν αναρωτιέστε πόσος καιρός χρειάζεται για να χάσετε το επιπλέον βάρος, δείτε τους παράγοντες που επηρεάζουν την προσπάθειά σας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Δέσποινα Μαυρίδου, πιστοποιημένη κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος και διαβητολόγος, αναφέρει πως η απώλεια βάρους είναι μαθηματική υπόθεση. Αν προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε, τότε μπορείτε να χάσετε βάρος. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε είτε μειώνοντας τις θερμίδες που καταναλώνετε είτε αυξάνοντας τις θερμίδες που "καίτε" με τη σωματική σας δραστηριότητα.

Η διατροφή είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη καλής υγείας και ευεξίας. Ο οργανισμός σου, όμως, έχει ανάγκη από βιταμίνες και πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Οι επιστήμονες το φωνάζουν κάθε μέρα: Η σωστή διατροφή είναι κρίσιμη! Όχι μόνο για να επιβιώσετε, αλλά για να λειτουργεί σωστά το μυαλό και το σώμα σας.

Αν το σώμα δεν παίρνει ό,τι χρειάζεται κάθε μέρα, ξεκινάνε τα προβλήματα. Το επιπλέον βάρος, η κακή ψυχολογία, η έλλειψη ενέργειας και ζωντάνιας, ο κακός ύπνος, τα προβλήματα υγείας, όλα ξεκινάνε απ’ το τι τρώτε. Και το αν αυτά που τρώτε καλύπτουν τις ανάγκες σας σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία σε καθημερινή βάση. Ωστόσο το να κάνετε δίαιτα δεν είναι πάντα η ιδανική λύση για να χάστε το επιπλέον βάρος. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr