Η αδερφή της Amal Alamuddin φτιάχνει μάσκες για τον κορωνοϊό

Ο κόσμος βέβαια δεν αντιμετωπίζει πολύ θετικά αυτό της το εγχείρημα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αυτή την περίοδο ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε πάρα πολλές περιοχές λοιπόν παρατηρείται έλλειψη σε ιατρικές μάσκες με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που έχουν στραφεί στην παραγωγή τους και κάποιοι μάλιστα αντιμετωπίζουν το θέμα καθαρά εμπορικά και όχι ανθρωπιστικά. 

Ανάμεσα στους νέους επιχειρηματίες που έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με αυτό το προϊόν που έχει μεγάλη ζήτηση και βρίσκεται και σε έλλειψη σε πολλές χώρες, είναι και η Tala Alamuddin. Η αδερφή της Amal έχει το δικό της brand αξεσουάρ και αποφάσισε σ’ αυτή τη φάση να φτιάξει και μάσκες. "Έμαθα ότι δεν υπάρχουν μάσκες και χαρτί υγείας, δεν μπορώ να φτιάξω χαρτί αλλά μπορώ να φτιάξω μάσκες" είπε στην Page Six μιλώντας για το νέο της εγχείρημα. 

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι η απόφασή της αλλά το ότι, όπως πολλοί την κατηγορούν, το έκανε όχι για το κοινό καλό αλλά με στόχο να κερδίσει χρήματα. Η Le Masque της Tala κοστίζει κάτι παραπάνω από 30 ευρώ ενώ δεν έχει κάποια πιστοποίηση που  εξασφαλίζει την προστασία από τον ιό. Η ίδια επισημαίνει ότι δεν τις έφτιαξε για να βγάλει χρήματα. Μέρος των εσόδων θα πάει στον Ερυθρό Σταυρό της Σιγκαπούρης, όπου ζει, και τα υπόλοιπα στους κατασσκευαστές. 

Παρόλα αυτά η αντίδραση του κόσμου δεν είναι και η καλύτερη. Στο Instagram, όπου πόσταρε τις νέες τις μάσκες, έχει δεχτεί πάρα πολλά αρνητικά σχόλια που την κατηγορούν για αισχροκέρδια, ενώ και media στην Αμερική την κατακεραυνώνουν συνεχώς για το νέο της εγχείρημα. "Είναι αηδιαστικό το ότι χρησιμοποιεί τον φόβο του κόσμου για να κερδίσει χρήματα” αναφέρει μεταξύ άλλων η New York Post. 

Όλα αυτά όμως δεν πτοούν την Tala η οποία αποφάσισε, εκτός από τις πολυτελείς μάσκες, να φτιάξει και θήκες για τα αντισηπτικά, με κόστος που ξεπερνάει τα 30 ευρώ. Όλα πωλούνται στο website της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ