Η δούκισσα του Sussex κερδίζει το δικαίωμα να διατηρήσει την ανωνυμία των φίλων της σε δικαστική υπόθεση

"Αυτές οι πέντε γυναίκες δεν είναι σε δίκη και ούτε εγώ είμαι".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εν μέσω της εν εξελίξει δικαστικής μάχης της εναντίον των Associated Newspapers, αποφασίστηκε ότι πέντε από τις φίλες της Meghan που μίλησαν ανώνυμα στο περιοδικό People υπέρ της δεν θα αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Ο δικαστής, κ. Justice Warby, εξήγησε ότι θα έμεναν ανώνυμες "προς το παρόν τουλάχιστον", καθώς τα ονόματά τους καταγράφηκαν στο δικαστήριο, αλλά η τελευταία απόφαση δηλώνει ότι δεν θα δημοσιοποιηθούν στο κοινό.

"Η δούκισσα θεώρησε απαραίτητο να κάνει αυτό το βήμα για να προσπαθήσει να προστατεύσει τις φίλες της - όπως θα έκανε ο καθένας από εμάς - και είμαστε ευτυχείς ότι αυτό ήταν σαφές", αναφέρει δήλωση της νομικής ομάδας της. "Είμαστε χαρούμενοι που ο δικαστής συμφώνησε να προστατεύσει αυτά τα πέντε άτομα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Guardian, η Meghan είπε πως ο ιδιοκτήτης της Mail "απειλεί να δημοσιεύσει τα ονόματα πέντε γυναικών - πέντε ιδιωτών πολιτών - που αποφάσισαν μόνες τους να μιλήσουν ανώνυμα με ένα αμερικανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης περισσότερο από ένα χρόνο πριν, για να με υπερασπιστούν". 

"Αυτές οι πέντε γυναίκες δεν είναι σε δίκη και ούτε εγώ είμαι. Ο εκδότης της Mail on Sunday είναι αυτός που δικάζεται. Αυτός ο εκδότης ενήργησε παράνομα και προσπαθεί να αποφύγει τη λογοδοσία, για να δημιουργήσει ένα τσίρκο και να αποσπάσει την προσοχή από το βασικό θέμα της υπόθεσης - ότι η Mail on Sunday δημοσίευσε παράνομα την προσωπική μου επιστολή ", συνέχισε, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η Meghan μήνυσε τις Associated Newspapers, δηλαδή την Daily Mail, την Mail on Sunday και την MailOnline, για παραβίαση του απορρήτου και παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων από προσωπική επιστολή της προς τον πατέρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ