Για τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan ήρθε η ώρα να τερματιστεί ο διαρθρωτικός ρατσισμός στη Βρετανία

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex σηματοδοτούν την έναρξη του Black History Month στη Βρετανία με έμφαση στην ανάγκη της χώρας να οικοδομήσει μια πιο αντιπροσωπευτική και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle υποσχέθηκαν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους για τα θέματα που τους απασχολούν περισσότερο και τώρα υψώνουν τις φωνές τους για να μπει ένα τέλος στον διαρθρωτικό ρατσισμό στη Βρετανία.

Γράφοντας ένα ειλικρινές editorial για την εφημερίδα Evening Standard, που εδρεύει στο Λονδίνο, με αφορμή την πρώτη ημέρα του Black History Month στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο δούκας και η δούκισσα μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι οι νέοι Μαύροι θα μένουν πίσω για όσο διάστημα υπάρχει αυτό το ζήτημα στη χώρα.

"Αφού ο ρατσισμός είναι διαρθρωτικός, θα υπάρχουν γενιές Μαύρων νέων που δεν θα ξεκινούν τη ζωή τους έχοντας ίσες ευκαιρίες με τους Λευκούς. Και όσο συνεχίζεται, θα παραμένουν ανεκμετάλλευτες οι δυνατότητές τους" έγραψαν.

"Είναι ζωτικής σημασίας για τους Μαύρους ανθρώπους και συγκεκριμένα για τους νέους Μαύρους Βρετανούς, η σημασία της εκπροσώπησης σε όλα τα μέρη της κοινωνίας, το να βλέπουν πρότυπα που έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος με αυτούς, και να διαβάζουν ιστορίες επιτυχίας και ελπίδας από αυτούς που τους μοιάζουν, προκειμένου να ανοίξουν οι ευκαιρίες" πρόσθεσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια συνέντευξη με την εφημερίδα, ο Harry αναγνώρισε το δικό του προνόμιο, μιλώντας επίσης για τη δυνατότητα να γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο ένα καλύτερο μέρος εάν οι Λευκοί κατανοούσαν καλύτερα τη ζωή των ανθρώπων "διαφορετικού χρώματος". Ο Harry περιέγραψε επίσης τη δική του "αφύπνιση" για την έλλειψη ευκαιριών ατόμων που προέρχονται από μειονότητες από τότε που γνώρισε τη Meghan το καλοκαίρι του 2016. "Δεν γνώριζα πολλά θέματα και προβλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο" παραδέχτηκε. "Νόμιζα ότι γνώριζα αλλά τελικά όχι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ