Ο Harry και η Meghan θα συνομιλήσουν με τη Malala Yousafzai σε ένα virtual chat

Οι Sussexes θα συζητήσουν με τη διάσημη ακτιβίστρια τη σημασία του να έχει κάθε κορίτσι δικαίωμα στην εκπαίδευση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη Malala Yousafzai, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού που γιορτάζεται στις 11 Οκτωβρίου.

Το BAZAAR.com επιβεβαίωσε ότι ο δούκας και η δούκισσα του Sussex θα πλαισιώσουν τη Yousafzai σε ένα live virtual chat, για να συζητήσουν και οι τρεις τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σήμερα 130 εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Η συζήτηση, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του YouTube και των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης του Malala Fund, θα εστιάσει στο "γιατί είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε κοριτσιού να μορφωθεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yousafzai υποστηρίζει με θέρμη, εδώ και χρόνια, τη δύναμη της ανάγνωσης και της μάθησης, ζητώντας φημισμένα στη Συνέλευση Νεολαίας του Ηνωμένου Βασιλείου το 2013 την παγκόσμια πρόσβαση στην εκπαίδευση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα: "Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα στυλό μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο".

Μάλιστα η 22χρονη ακτιβίστρια και κάτοχος βραβείου Νόμπελ, συνεργάστηκε με την start-up εταιρεία λογοτεχνίας Literati, που έχει ως έδρα το Ώστιν, για ένα νέο μηνιαίο book club. Η πλατφόρμα του βιβλιοπωλείου συγκεντρώνει συλλογές που έχουν επιμεληθεί οι Yousafzai, Stephen Curry, Sir Richard Branson, Susan Orlean και Joseph Campbell.

Η δούκισσα του Sussex έχει δεσμευτεί με τη σειρά της να ενδυναμώνει τις νέες γυναίκες και να υποστηρίζει την ισότητα των φύλων. Κατά τη διάρκεια των καθηκόντων της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, η Meghan επικεντρώθηκε αρκετές φορές στα γυναικεία ζητήματα, όπως η παροχή πόρων σε γυναίκες που αναζητούν εργασία, με την υποστήριξη της Smartworks, ενώ είχε μιλήσει σε μαθητές για τη σημασία της ισότητας. Πιο πρόσφατα, η Meghan συμμετείχε ως ομιλίτρια στο 2020 Girl Up Global Leadership Summit.