Πριγκίπισσα Diana | Όλα όσα γνωρίζουμε για τη σημερινή εκδήλωση προς τιμήν των 60ων γενεθλίων της

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της θα γίνουν σήμερα ατο παλάτι του Kensington.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με κοινή δήλωσή τους, οι πρίγκιπες William και Harry είχαν ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2017 την πρόθεσή τους να παρουσιάσουν ένα άγαλμα της πολυαγαπημένης τους μητέρας, πριγκίπισσας Diana, στο κοινό, προκειμένου να υμνήσουν το έργο της και τον θετικό αντίκτυπο που προκάλεσε στον κόσμο, ύστερα από το τραγικό δυστύχημά της τον Αύγουστο του 1997.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί στον κήπο του παλατιού του Kensington την 1η Ιούλιο του 2021 -ημέρα που θα εορτάζονταν τα 60ά γενέθλια της πριγκίπισσας Diana.

Η σημασία της τοποθεσίας

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί στο Sunken Garden στο Παλάτι του Kensington, μία αγαπημένη τοποθεσία της πριγκίπισσας Diana. Μάλιστα, το 2017 είχαν πραγματοποιηθεί κάποιες μετατροπές στον κήπο, καλύπτοντάς τον με λευκά λουλούδια προς τιμήν των 20 ετών από τον θάνατό της. 

Οι καλεσμένοι

Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry θα παραβρεθούν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τη μητέρα τους, ακόμα κι αν η σχέση τους έχει ψυχρανθεί. Αντίθετα, οι σύζυγοί τους, θα απουσιάζουν. H δούκισσα του Sussex, Meghan Markle, πρόσφατα έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της και για το λόγο αυτό δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στη Μ. Βρετανία για την εκδήλωση. Όσο για την Kate Middleton, η ανακοίνωση του Παλατιού δεν αναφέρει κάτι για την παρουσία της στο πλευρό του συζύγου της. Γεγονός είναι ότι λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, οι καλεσμένοι που θα είναι παρόντες είναι πολύ λιγότεροι από όσους είχε αρχικά προβλεφτεί και περιλαμβάνουν μόνο τον κλειστό κύκλο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, καθώς και τα μέλη της επιτροπής που ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία του αγάλματος, αλλά και τους καλλιτέχνες που σχεδίασαν το άγαλμα και τον κήπο. 

Ο καλλιτέχνης του αγάλματος

Ο γλύπτης που φιλοτέχνησε το έργο είναι ο καταξιωμένος Βρετανός, Ian Rank-Broadley, ο οποίος ανέλαβε το έργο τον Δεκέμβριο του 2017. Μάλιστα, ήταν εκείνος που σχεδίασε τα βρετανικά κέρματα, στα οποία εμφανίζεται το πρόσωπο της Βασίλισσας Ελισάβετ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ