Πρίγκιπας Κάρολος | Γιατί δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση προς τιμήν των 60ων γενεθλίων της Diana

O Κάρολος δεν θα βρεθεί στο πλευρό του William και του Harry.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η απόφαση του πρίγκιπα Harry να ξεκινήσει ένα δημόσιο και ιδιωτικό διάλογο με τη βασιλική οικογένεια για θέματα που αφορούν τόσο στην οικογένεια όσο και στον θεσμό της μοναρχίας, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιπαραθέσεις στο Παλάτι.

Η επιστροφή του δούκα του Sussex στην Αγγλία για την εκδήλωση προς τιμήν των 60ων γενεθλίων της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana, είναι μια αφορμή για να μιλήσει τόσο με τον αδελφό του πρίγκιπα William όσο και με τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Kate Middleton δεν θα συνοδεύσει τον William στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στο Kensington Palace ενώ ούτε η Meghan Markle ταξίδεψε από την Αμερική για την περίσταση. Αυτός όμως που θα προκαλέσει με την απουσία του είναι ο πρίγκιπας Κάρολος.

Όπως αναφέρουν οι Times, o Κάρολος δεν σκοπεύει να παραστεί στην εκδήλωση και ο λόγος δεν έχει να κάνει με την πανδημία, όπως στην περίπτωση της Kate Middleton. Κοντινός άνθρωπος του δούκα της Κορνουάλης, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα ότι ο Κάρολος δεν θέλει να πάει γιατί βρίσκει τέτοιες εκδηλώσεις πολύ φορτισμένες συναισθηματικά.

Ο Κάρολος ήταν παντρεμένος με τη Diana από το 1981 έως το 1996 και απέκτησε μαζί της τον William και τον Harry, ενώ το διαζύγιό τους αλλά και η σχέση του με την τωρινή σύζυγό του, Camilla Parker, είχε συζητηθεί αρκετά. Ο Κάρολος, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα έβρισκε την εκδήλωση πολύ δύσκολη για εκείνον: "Αυτές οι στιγμές έχουν τη δυνατότητα να επαναφέρουν παλιές πληγές" αναφέρει το άρθρο, εξηγώντας ότι ο πρίγκιπας δεν θέλει να επανέλθουν στο μυαλό του κακές αναμνήσεις.

Από τον θάνατο της Diana και μετά, ο Κάρολος προτιμά "να κρατά τις αναμνήσεις για τον εαυτό του και να αφήνει τα παιδιά του" να ασχολούνται με τις εκδηλώσεις μνήμης. Στη φετινή εκδήλωση που θα γίνει την ημέρα που θα γιόρταζε τα 60α γενέθλιά της, οι δύο γιοι της έχουν οργανώσει μαζί τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της στον κήπο που περνούσε πολλές ώρες πριν το διαζύγιο με τον Κάρολο.

Ο πρίγκιπας Harry έχει ήδη φτάσει στην Αγγλία προκειμένου να περάσει τις απαιτούμενες μέρες καραντίνας πριν μπορέσει να εμφανιστεί στην εκδήλωση. Η συνάντηση με τον αδελφό του, θα είναι η πρώτη μετά την κηδεία του παππού τους, πρίγκιπα Φίλιππου, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα, μίλησαν αλλά δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους.  

Διαβάστε Επίσης