Πριγκίπισσα Diana | Το νόημα πίσω από το ποίημα που είναι χαραγμένο στο άγαλμά της

Το απόσπασμα από το ποίημα ‘The Measure of a Man’.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα νέο άγαλμα της Diana κοσμεί τον αγαπημένο της κήπο στο παλάτι του Kensington και παρά τις αρνητικές κριτικές για το αποτέλεσμα, πρόκειται για μια τιμή στο έργο και τη ζωή της δημοφιλής πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Οι δύο γιοι της, ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, έκαναν τα αποκαλυπτήρια στο Sunken Garden με το μπρούτζινο άγαλμα να δείχνει τη Diana να στέκεται δίπλα σε τρία παιδιά.

Μπροστά στο άγαλμα είναι χαραγμένο το απόσπασμα από το ποίημα ‘The Measure of a Man’ που είχε ακουστεί και στην τελετή μνήμης για τη πριγκίπισσα Diana το 2007, δέκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

"Αυτές είναι οι μονάδες για να μετρήσουν την αξία αυτής της γυναίκας ως γυναίκα ανεξαρτήτως γέννησης. Όχι ποια ήταν η θέση της. Αλλά αν είχε καρδιά. Πως έπαιξε τον ρόλο της που της δόθηκε από τον Θεό;", ήταν το απόσπασμα με το οποίο η βασιλική οικογένεια θέλησε να τιμήσει τη γυναίκα που μπορεί να έγινε πριγκίπισσα αλλά δεν έμεινε εκεί αλλά κατάφερε με το έργο της να εκμεταλλευθεί τη θέση της ώστε να αλλάξει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων προς το καλύτερο.

Πριγκίπισσα Diana | Το νόημα πίσω από το ποίημα που είναι χαραγμένο στο άγαλμά της

Το άγαλμα, εξάλλου, όπως ανέφερε και η επίσημη ανακοίνωση του Kensington σκοπεύει να "αντικατοπτρίσει τη ζεστασιά, την κομψότητα και την ενέργεια της Diana, πριγκίπισσας της Ουαλίας, μαζί με τη δουλειά της και την επίδραση που είχε σε τόσους πολλούς ανθρώπους", για αυτό περιβάλλεται από τρία παιδιά "που συμβολίζουν την καθολικότητα και την επίδραση που είχε σε αυτή τη γενιά η δουλειά της πριγκίπισσας".

Διαβάστε Επίσης