Ήταν το 2024 όταν ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, βλέποντας τη ζωή του να αλλάζει. Μετά από ένα διάστημα απουσίας, ο μονάρχης επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του και τις υποχρεώσεις του, προσπαθώντας να βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη δημόσια ζωή και την υγεία του.
Παρά την συνεχιζόμενη μάχη του με τον καρκίνο, ο βασιλιάς Κάρολος δεν μείωσε σημαντικά τις δραστηριότητές του. Αντιθέτως, μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, ταξίδεψε στην Ιταλία και τον Καναδά. Όπως αναφέρουν σήμερα τα βρετανικά μέσα, ο μονάρχης πήρε άλλη μία απόφαση για την υγεία του: αυτή της αναπροσαρμογής της διατροφής του.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ, ο βασιλιάς Κάρολος, που προηγουμένως ήταν μετριοπαθής στις συνήθειές του, αποφάσισε να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Η επιλογή αυτή βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν τα επεξεργασμένα και κόκκινα κρέατα σε σχέση με ορισμένους τύπους καρκίνου.
Αντί αυτών των τροφίμων, ο μονάρχης θα ακολουθεί πλέον μια διατροφή που βασίζεται σε φρέσκα και φυσικά προϊόντα, με ιδιαίτερη έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα αβοκάντο. Αυτή η αλλαγή δεν ωφελεί μόνο τη σωματική του υγεία, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης μια νέα φιλοσοφία ζωής, που εστιάζει περισσότερο στην αυθεντικότητα και την απλότητα.
Η μεταμόρφωση του Καρόλου δεν περιορίζεται στη διατροφή του. Ο μονάρχης έχει ενσωματώσει νέες ρουτίνες που ενισχύουν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό του, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του.