Ο τρόπος με τον οποίο ο Harvey Weinstein την έφερε πισώπλατα στον Robin Williams

Οι νέες πληροφορίες που σκιαγραφούν το προφίλ του διάσημου παραγωγού με τον χειρότερο τρόπο.

Όλα όσα έχουν ακουστεί για τον Harvey Weinstein κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο του κινηματογράφου, ο οποίος προσπαθούσε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσε να δημιουργήσει ένα τοξικό περιβάλλον γύρω του. Πέρα από τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση που είδαν το φως της δημοσιότητας λίγα χρόνια νωρίτερα, νέες πληροφορίες εξηγούν πως ήταν το ίδιο ύπουλος και στη δουλειά του.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, ο σκηνοθέτης Kevin Smith στο νέο του βιβλίο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο, ο διάσημος παραγωγός φέρθηκε υπόγεια απέναντι στον Robin Williams. Η χρονιά ήταν 1997 και ο Williams πρωταγωνίστησε στην ταινία "Good Will Hunting", το σενάριο του οποίου είχαν υπογράψει οι Matt Damon και Ben Affleck, που μάλιστα συμπρωταγωνίστησαν μαζί του και την παραγωγή είχε αναλάβει η Miramax, η εταιρεία του Weinstein. Όπως δηλώνει ο Smith στο βιβλίο του "Kevin Smith’s Secret Stash” , ο οποίος στην εν λόγω ταινία βρισκόταν ανάμεσα στους executive producers, θυμάται τον Weinstein να παίρνει την απόφαση να αποσύρει την ταινία από τους κινηματογράφους παρά τη μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η ταινία είχε αποφέρει στο box office πάνω 225 εκατομμύρια δολάρια και 9 υποψηφιότητες για όσκαρ. 

Kevin Smith - Ben Affleck
Ο Ben Affleck με τον Kevin Smith

Πιο συγκεκριμένα, ο Williams είχε αποκαλύψει ότι είχε κάνει μία συμφωνία με τη Miramax πως αν η ταινία έκανε τζίρο παραπάνω από 100 εκατομμύρια, ο ίδιος θα πληρωνόταν ένα τεράστιο ποσό το οποίο θα μοιραζόταν με την εταιρεία του Weinstein. Όπως θα υπογραμμίσει ο Smith σε συνέντευξή του, "δεν είμαι σίγουρος αν πράγματι έγινε δίκαιη μοιρασιά".

Good Will Hunting - Robin Williams - Matt Damon

"Θυμάμαι όταν η ταινία αποσύρθηκε από τις αίθουσες και ήταν πολύ περίεργο γιατί υπήρχε όλο αυτό το buzz για τα όσκαρ. Συνεπώς, γιατί να την τραβήξεις αν σου αποφέρει χρήματα; Και το έκαναν επειδή αν εξακολουθούσε να έμενε στο σινεμά, αυτό θα σήμαινε πως ο Robin θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα, όταν τη στιγμή που θα έβγαινε σε βιντεοκασέτα, δε θα γινόταν καμία τέτοια μοιρασιά. Το εμπόδισαν εξαιτίας της απληστίας", εξηγεί ο σκηνοθέτης. Και άμα σκεφτούμε πως το αρχικό budget της ταινίας ήταν μόνο 10 εκατομμύρια, το κέρδος που απέφερε στη Miramax ήταν πολλαπλές φορές μεγαλύτερο.

Robin William - Matt Damon - Ben Affleck

Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόσο μεγάλη, με τον Ben Affleck και τον Matt Damon να κερδίζουν Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και τον Robin Williams να κερδίζει το Όσκαρ δεύτερου Ανδρικού. 

Διαβάστε Επίσης