Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας | Η διαταραχή από την οποία πάσχει, εξηγεί γιατί έχει πάντα τα μαλλιά της πιασμένα

Η διάδοχος του σουηδικού θρόνου είχε μιλήσει στο παρελθόν για την κατάσταση που δυσκολεύει την καθημερινότητά της.

Αποτελεί συχνό φαινόμενο το να συγκρίνονται σχεδόν καθημερινά για τις εμφανίσεις τους μέλη διάφορων βασιλικών οικογενειών, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την Kate Middleton, τη βασίλισσα Ράνια, τη Meghan Markle και την πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας. Εκείνο λοιπόν που έχουμε εντοπίσει από την καθημερινή "fashion έρευνα" και αφορά την τελευταία, είναι πως η διάδοχος του σουηδικού θρόνου προτιμά να διατηρεί ένα συμβατικό χτένισμα στα μαλλιά της, τα οποία συνήθως είναι πιασμένα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες προαναφερθείσες. 

Διαβάστε Επίσης

Και όμως ο λόγος δεν είναι πως θέλει να ακολουθεί ένα πιο συντηρητικό προφίλ, παρά το ότι αποτελεί υποχρεωτική συνθήκη για εκείνη εξαιτίας της διαταραχής από την οποία πάσχει. Ειδικότερα, η πριγκίπισσα Βικτώρια πάσχει από προσωπαγνωσία, μία οπτική αγνωσία, σύμφωνα με την οποία ένα άτομο δεν μπορεί να αναγνωρίσει γνώριμα πρόσωπα ανθρώπων και να θυμηθεί ονόματα. Μάλιστα, η ίδια ενδέχεται να μην μπορεί κάποιες φορές να αναγνωρίσει το ίδιο της το πρόσωπο γι'αυτό κιόλας εμφανίζεται συχνά με το συγκεκριμένο χτένισμα. 

Η πριγκίπισσα Βικτώρια είχε εξομολογηθεί το πρόβλημά της σε ένα σουηδικό περιοδικό το 2008, αποκαλύπτοντας πως "μου είναι πολύ δύσκολο να θυμηθώ ονόματα και πρόσωπα, και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς προφανώς γνωρίζω αρκετά πολλούς ανθρώπους. Πραγματικά προσπαθώ να μάθω ονόματα και πρόσωπα αλλά απλά δεν μου μένουν". 

Σημαντικό να σημειωθεί πως η διαταραχή αυτή δεν έχει να κάνει με προβλήματα μνήμης, όρασης και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ περίπου το 2,5% του πληθυσμού διαγιγνώσκεται με αυτή, χωρίς τα συγκεκριμένα άτομα να έχουν αντιληφθεί πως κάτι τούς συμβαίνει. 

Όμως, ακόμα κι αν το πρόβλημα της πριγκίπισσας Βικτώριας υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, η ίδια προσπαθεί να χρησιμοποιεί άλλες τεχνικές για το αντιμετωπίσει, όπως κάνουν και άλλα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη διαταραχή. Για παράδειγμα, μία από τις μεθόδους να θυμούνται κάποια άτομα είναι να προσέχουν τον τρόπο με τον οποίο περπατούν, τη φωνή τους, το χτένισμά τους και τα ρούχα τους. 

Δείτε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της με τα μαλλιά της κάτω: 

Διαβάστε Επίσης