John F. Kennedy | Ο σπάνιος δεσμός του με τον παιδικό του φίλο που ποτέ δεν ξεπέρασε τη δολοφονία του

"Σε μεγάλο βαθμό, ο Lem νόμιζε πως η ζωή του τελείωσε όταν ο Jack πέθανε", είχε δηλώσει ο Bobby Kennedy.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ακόμα κι αν ο Lem Billings δε γνώρισε τη δημοσιότητα του καλύτερου παιδικού του φίλου, John F. Kennedy, το όνομά του γράφτηκε στην ιστορία ως ένας από τους επιστήθιους φίλους του Προέδρου των ΗΠΑ, που στάθηκε στο πλευρό του μέχρι τη μοιραία δολοφονία του, ένας γεγονός που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ. 

Διαβάστε Επίσης

Ο Billings που κάποια στιγμή είχε πει ότι χάρη στον Kennedy "δεν νιώθω ποτέ μόνος”, μέχρι την ημέρα του δικού του θανάτου, δεν μπορούσε να μη συγκινείται όταν σκεφτόταν την ημέρα που ο φίλος του δολοφονήθηκε στο Ντάλας πριν 58 χρόνια. Ο δεσμός ανάμεσά τους ήταν σπάνιος, γεγονός που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να απασχολεί τα μέσα αλλά και τα social media, με πολλούς χρήστες του TikTok να ανεβάζουν φωτογραφίες των δύο αντρών όταν ήταν ακόμα νέοι.

Ο Billings ήταν οικογενειακός φίλος των Kennedy, ενώ είχε βοηθήσει και στις αρχές της σχέσης του με την Jackie Bouvier. Οι δύο φίλοι είχαν γνωριστεί όταν ήταν έφηβοι στο σχολείο. Αμέσως ταίριαξαν και άρχισαν να κάνουν παρέα, με την οικογένεια Kennedy να τον καλεί συχνά στο σπίτι τους στη Florida για διακοπές.

Όπως είχε γράψει η Rose Kennedy στη βιογραφία της "ο Billings ήταν μία από τις εκπλήξεις του Jack και γρήγορα βρήκε τη δική του θέση. Ήταν πραγματικά μέρος της οικογένειάς μας από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο σπίτι”. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο Ted Kennedy που ήταν δέκα χρόνια μικρότερος από τον John, συνειδητοποίησε ότι ο Billings δεν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αδέλφια του όταν έγινε 3 ετών.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τον Jack ως ένα "φυσιολογικό, κανονικό παιδί” ενώ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως "ποτέ δεν γνώρισα κάποιον στη ζωή μου με τόσο υπέροχο χιούμορ και την απίστευτη ικανότητα να κάνει κάποιον να γελά και να περνάει ωραία. Ποτέ δεν το έχασε αυτό”.

Όταν ο Kennedy ανακάλυψε ότι ο Billings ήταν ομοφυλόφιλος, η σχέση τους δεν κλωνίστηκε καθόλου. "Στο σχολείο Choate, τα αγόρια που ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν σεξουαλικά με άλλα αγόρια ήταν διακριτικά, γράφοντας σημειώματα σε χαρτί τουαλέτας για να μπορούσαν εύκολα να το καταπιούν ή να το πετάξουν” είχε γράψει ο David Pitts στο βιβλίο του 'Jack and Lem' για τη φιλία ανάμεσα στους δύο άντρες. "Στις αρχές της φιλίας τους, ο Lem έστειλε στον Jack (σ.σ. το χαιδευτικό του John Kennedy) ένα τέτοιο μήνυμα και ο Jack απάντησε με τον συνηθισμένο αστείο τρόπο τους 'Παρακαλώ μην μου γράφεις σε χαρτί τουαλέτας. Δεν είμαι τέτοιο αγόρι'”.

Η σχέση τους συνεχίστηκε έτσι χωρίς να αλλάξει μέχρι την δολοφονία του Kennedy τριάντα χρόνια μετά. Ο Billings τον συνόδευσε στην προεκλογική του εκστρατεία και ήταν στο πλευρό του στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, λέγεται ότι ο ίδιος χειριζόταν τα ραντεβού του προσωπικά, όπως και τις συναντήσεις του με τις περιβόητες γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του Προέδρου των ΗΠΑ. 

Ο ίδιος έμοιαζε λες και η ζωή του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη του Kennedy και κάποια στιγμή είχε ομολογήσει πως ίσως ο φίλος του ήταν ο λόγος που δεν παντρεύτηκε ποτέ. Ο Billings δεν παραδέχθηκε ποτέ δημόσια τη σεξουαλική του προτίμηση και παρέμεινε κρυφά ομοφυλόφιλος μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 65 ετών. Αλλά εκτός της φιλίας του με τον Πρόεδρο, ήταν πολύ καλός φίλος και με τη Jackie, αφού εκείνος είχε παίξει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του φλερτ μεταξύ του διάσημου ζευγαριού. 

Μετά τον θάνατο του Kennedy, ο ίδιος παρέμεινε φίλος με μέλη της οικογένειας και ποτέ δεν αποκάλυψε τα μυστικά τους. "Ο θείος μου δεν ήταν κάποιος που μπορούσες να ξεκινήσεις μια φυσιολογική συζήτηση για το τι συνέβαινε με τους Kennedy. Δεν ήθελε να ακούσει ούτε συλλαβή αρνητική για εκείνους, τη στιγμή που ακούγονταν πολλά αρνητικά για την οικογένεια", δήλωσε ο ανιψιός του.

Ο Billings δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει από το σοκ του θανάτου του φίλου του, αφού λίγο αργότερα υπέφερε από βαθιά κατάθλιψη για αρκετούς μήνες. "Σε μεγάλο βαθμό, ο Lem νόμιζε πως η ζωή του τελείωσε όταν ο Jack πέθανε", είχε δηλώσει ο Bobby Kennedy.

Διαβάστε Επίσης