Αλλαγή σχεδίων | H βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει το καθιερωμένο pre-christmas δείπνο και το ταξίδι στο Norfolk

Οι τελευταίες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την πανδημία μετέβαλαν τα σχέδια της βασιλικής οικογένειας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί φέτος η βασίλισσα Ελισάβετ να ήθελε να αναπληρώσει για την περσινή χαμένη χρονιά με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων, κάνοντας προετοιμασίες για τους αγαπημένους της, εν τέλει οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Boris Johnson και των συμβούλων υγείας την έκαναν να ξανασκεφτεί την απόφασή της. 

Διαβάστε Επίσης

Πιο συγκεκριμένα, η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε το ετήσιο δείπνο που πραγματοποιείται κατά παράδοση πριν από τα Χριστούγεννα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο οποίο καλεί όλη την ευρύτερη οικογένεια, πράγμα που σημαίνει ότι οι καλεσμένοι αγγίζουν τους 50.

Συνεπώς, προκειμένου να υπακούσει στις παραινέσεις της κυβέρνησης αλλά και να δώσει το καλό παράδειγμα στον λαό, η μονάρχης αποφάσισε να μην προχωρήσει με το δείπνο, ώστε να μη χρειαστεί να ακυρωθούν άλλες εκδηλώσεις κοντά στα Χριστούγεννα, με αφορμή τη μετάλλαξη Όμικρον που καραδοκεί. 

Επιπλέον, παρά τα σχέδια της βασιλικής οικογένειας να περάσουν τις διακοπές τους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο Norfolk, τελικά η βασίλισσα Ελισάβετ θα παραμείνει στο Κάστρο του Windsor, όπου πέρασε και την προηγούμενη χρονιά την καραντίνα, με τους πρίγκιπες Edward και Andrew να τη συντροφεύουν με τις οικογένειές τους. 

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του ιατρικού προσωπικού, Chris Whitty, "πιστεύω πως αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν είναι - και θα πίστευα πως μοιάζει πολύ λογικό - να βάλουν σε προτεραιότητα τις κοινωνικές επαφές που πράγματι έχουν σημασία για αυτούς". 

Διαβάστε Επίσης