Βασίλισσα Ελισάβετ | Η μοναδική φορά που είχε περάσει τα Χριστούγεννα χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο ήταν πριν 65 χρόνια

Φέτος η 95χρονη μονάρχης θα περάσει τις γιορτές χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο που πέθανε τον Απρίλη του 2021.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα περάσει μοναχικά Χριστούγεννα αφού εκτός από την ακύρωση των εορτασμών στο Sandringham με όλη τη βασιλική οικογένεια εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, φέτος είναι και οι πρώτες γιορτές μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Η 95χρονη μονάρχης θα περάσει τις γιορτές χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών τον περασμένο Απρίλη, όμως αυτά δεν θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον Φίλιππο στο πλευρό της. Πριν 65 χρόνια, το 1956, το ζευγάρι είχε περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων χωριστά.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος βρισκόταν τα Χριστούγεννα του 1956 σε ταξίδι με το βασιλικό πλοίο Britannia, το οποίο είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο και είχε φτάσει μέχρι την Αυστραλία για να βρεθεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Μελβούρνη.

Στις φωτογραφίες από την εμφάνισή του στην Αυστραλία, φαίνεται ο πρίγκιπας να γελάει μπροστά από ένα μπαλόνι που έγραφε"Χαρούμενα Χριστούγεννα, δούκα”. Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε ταξιδέψει μαζί του αλλά ήταν στο Παλάτι μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα, ενώ το ζευγάρι μιλούσε συχνά μέσω ασυρμάτου.

Εκείνη τη χρονιά, η βασίλισσα είχε αναφερθεί και στον σύζυγό της κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης ομιλίας της: "Από όλες τις φωνές που άκουσα σήμερα το απόγευμα, καμιά δεν έδωσε σε μένα και τα παιδιά μου μεγαλύτερη χαρά από αυτή του συζύγου μου. Σε εκείνον λέω: Από όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που συγκεντρώθηκαν σήμερα εδώ οι καλύτερες ευχές είναι για σένα και σε όλους στο πλοίο Britannia. Χαρούμενα Χριστούγεννα από όλους μας. Φυσικά είναι στενάχωρο για εμάς να είμαστε χωριστά αυτή τη μέρα και φυσικά ανυπομονούμε να είμαστε ξανά μαζί. Εντούτοις, η απουσία του συζύγου μου αυτή την περίοδο με έκανε να συνειδητοποιήσω περισσότερο από ποτέ την καλή μου τύχη να είμαι σε μια τόσο δεμένη οικογένεια”.

Διαβάστε Επίσης