Η Elizabeth Holmes κρίθηκε ένοχη για απάτη | Η αυτοκρατορία του θηλυκού Steve Jobs που κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα

Η ένοχη ιστορία και η αρχή του τέλους της start-up Theranos.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Elizabeth Holmes, η 'γυναίκα που θα άλλαζε την παγκόσμια υγεία' και πρώην CEO της εταιρείας Theranos, κρίθηκε ένοχη σε 4 κατηγορίες στη δίκη της, στην Καλιφόρνια. Μεταξύ αυτών για εξαπάτηση επενδυτών, επισφραγίζοντας έτσι την ηχηρή αν μη τι άλλο πτώση της σαν πρώην τεχνολογικό είδωλο.

Διαβάστε Επίσης

Έπειτα από διαδικασία που διήρκεσε πάνω από τρεις μήνες και κάπου 50 ώρες διαβουλεύσεων, οι ένορκοι αποφάνθηκαν –ομόφωνα– πως είναι ένοχη για απάτη σε βάρος επενδυτών, ωστόσο την απάλλαξαν από ορισμένες κατηγορίες, ενώ δεν συμφώνησαν για άλλες που της προσάπτονταν.

Η Holmes αντιμετωπίζει πλέον ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, καθώς και πρόστιμο 250.000 δολαρίων συν αποζημίωση για κάθε κατηγορία.

Ο θηλυκός Steve Jobs που αποδείχθηκε τσαρλατάνος

Πίσω στο 2003, μία αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της βιοϊατρικής (αιματολογικές εξετάσεις), θεωρήθηκε το next best thing. Η Elizabeth Holmes, μόλις στα 19 της χρόνια, ήταν το νέο λαμπερό αστέρι της Silicon Valley και μέσω της start-up της, Theranos, υποσχόταν επανάσταση στις εξετάσεις αίματος.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο esquire.com.gr

Διαβάστε Επίσης