Τα πιο iconic πορτραίτα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας μέσα στα χρόνια

Με αφορμή την κυκλοφορία των νέων πορτραίτων της Kate Middleton, κάναμε μία αναδρομή στις σημαντικότερες επίσημες φωτογραφίες της πιο διάσημης βασιλικής οικογένειας.

Τα 40α γενέθλια της Kate Middleton ήταν η αφορμή 3 νέα πορτραίτα της δούκισσας του Cambridge να δουν το φως της ημέρας (και της δημοσιότητας), όπως συμβαίνει όταν τα μέλη της πιο διάσημης βασιλικής οικογένειας φτάνουν σε σημαντικά ορόσημα.

Διαβάστε Επίσης

Σπάνια βλέπουμε τους royals να φέρονται ως κοινοί θνητοί, καθώς τους έχουμε συνηθίσει να κινούνται όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Συνεπώς, είναι λίγες οι φωτογραφίες που φτάνουν σε εμάς, που θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μία διαφορετική πλευρά του εαυτού τους. 

Τα σημαντικότερα πορτραίτα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας:

Ο γάμος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου, 1947

Πρόκειται για την πρώτη γαμήλια φωτογραφία διαδόχου 50 χρόνια μετά από τον γάμο του παππού της βασίλισσας Ελισάβετ, Γεωργίου Ε με την βασίλισσα Mary, από τη στιγμή που ο πατέρας της δεν ήταν εξαρχής ο πρώτος διάδοχος για τον θρόνο, ενώ ο θείος της δεν είχε παντρευτεί κατά τη σύντομη διάρκεια της βασιλείας του. Η iconic φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο εγκαινιάζει, λοιπόν, μία νέα εποχή, καθώς σε αντίθεση με την προηγούμενη επίσημη λήψη των παππούδων της, η δική της ήταν πιο φυσική και καθόλου σοβαροφανής. 

Το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ

Τα 21α γενέθλια της πριγκίπισσας Μαργαρίτας,1951

Ακόμα κι αν η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ δεν θα κατέληγε να λάβει ποτέ τον θρόνο της Αγγλίας, είχε έναν τρόπο να τραβά την προσοχή επάνω της. Όπως συνέβη και με τη φωτογραφία από τα 21α γενέθλιά της, που σηματοδότησε την επίσημη είσοδό της στην κοινωνική ζωή. Ειδικότερα, η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον διάσημο φωτογράφο Cecil Beaton, στην οποία η πριγκίπισσα Μαργαρίτα είχε επιλέξει για την περίσταση ένα haute couture φόρεμα από τη συλλογή "New Look" του Christian Dior, κάνοντας ακόμα πιο σημαντική τη συγκεκριμένη λήψη. 

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Ο αρραβώνας του πρίγκιπα Καρόλου και της Lady Diana Spencer, 1981

Όσο κι αν ο γάμος τους δεν είχε την κατάληξη των παραμυθιών που η ίδια η Diana ονειρευόταν, η φωτογραφία με αφορμή την ανακοίνωση του αρραβώνα τους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ παραμένει μέχρι σήμερα μοναδική. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που θα βλέπαμε το περίφημο δαχτυλίδι του οίκου Garrard που χάρισε ο πρίγκιπας Κάρολος στη μέλλουσα σύζυγό του, το οποίο σήμερα κοσμεί τον παράμεσο της Kate Middleton. 

diana

Η πριγκίπισσα Diana με τον πρίγκιπα William, 1984

Χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη περίσταση, παρά λόγω της δεύτερης νέας προσθήκης στην οικογένεια του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Diana, πραγματοποιήθηκαν κάποιες φωτογραφίσεις τη χρονιά του 1984, που ξεχείλιζαν από φυσικότητα και τρυφερότητα. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζουμε εκείνη της Diana με τον μικρό πρίγκιπα William, η οποία εγκαινιάζει μια νέα εποχή στο πώς παρουσιάζονταν από τότε οι royals στο κοινό. 

Diana - William

Ο αρραβώνας του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, 2018

Πολύ πριν πάρουν την απόφαση να αποχωρίσουν από τη βασιλική ζωή στο Παλάτι, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είχαν δείξει πως σκοπεύουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο. Γι' αυτό και οι επίσημες φωτογραφίες του αρραβώνα τους δεν θύμιζαν σε τίποτα ό,τι είχαμε δει μέχρι τότε στη βασιλική οικογένεια. Ειδικότερα, για τη φωτογράφιση το ζευγάρι επέλεξε τον διάσημο φωτογράφο μόδας, Alexi Lubomirski, ενώ η Markle φόρεσε ένα haute couture Ralph & Russo φόρεμα των 75.000 δολαρίων. 

Meghan Markle - Harry αρραβώνας

Η βασίλισσα και οι τρεις επόμενοι διάδοχοι, 2019

Προκειμένου να σηματοδοτήσουν τη νέα δεκαετία που σύντομα θα διένυαν, η βασίλισσα Ελισάβετ και οι επόμενοι διάδοχοί της, πρίγκιπας Κάρολος, πρίγκιπας William και πρίγκιπας George, φωτογραφήθηκαν μαζί το 2019, παίρνοντας έμπνευση από μία παλαιότερη βασιλική φωτογραφία. Ο λόγος για τη λήψη της βασίλισσας Victoria, προ-προγιαγιάς της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία είχε φωτογραφηθεί με τον βασιλιά Edward H, τον βασιλιά Γεώργιο και τον βασιλιά Edward I', στη βάπτιση του τελευταίου. 

ελισάβετ - κάρολος- William - George

Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William στην επέτειο του γάμου τους, 2021

Με αφορμή τη 10η επέτειο του γάμου τους, ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge μοιράστηκαν με τους followers τους στα social media 2 νέα πορτραίτα τους, διά χειρός Chris Floyd, ο οποίος απαθανάτισε το ζευγάρι με φυσικότητα, ένα χαρακτηριστικό που πάντα θέλουν και οι δυο να υπάρχει στις φωτογραφίες τους.

Kate Middleton - William επέτειος

Διαβάστε Επίσης