Η δημιουργική δραστηριότητα που ηρεμεί τον πρίγκιπα Κάρολο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας εδώ και πολλές δεκαετίες έχει βρει τον τρόπο να εκφράζει τα συναισθήματά του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν ανακαλύψει μέσα στα χρόνια δραστηριότητες που τους χαρίζουν ευτυχία, όπως συμβαίνει με τη βασίλισσα Ελισάβετ,  όταν ιππεύει τα αγαπημένα της άλογα ή όταν μοιράζεται το ίδιο πάθος με την Kate Middleton για τη φωτογραφία. Για τον πρίγκιπα Κάρολο, η ασχολία που κάνει την ψυχή του να γαληνεύει, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος μάλιστα, είναι η ζωγραφική

Διαβάστε Επίσης

Χρησιμοποιώντας την ακουαρέλα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας λατρεύει να αναπαριστά μέσω της ζωγραφικής τα τοπία που τον συγκινούν, κάτι που θεωρεί πως μέσω της φωτογραφίας δεν μπορεί να απεικονίσει. Αν και δεν χαρακτηρίζει τον εαυτό του ιδιαίτερα ταλαντούχο και χαρισματικό καλλιτέχνη, η δραστηριότητα της ζωγραφικής εξακολουθεί να τον ηρεμεί, γι' αυτό και δε σταματά να επιδίδεται σε αυτή.

Πρίγκιπας Κάρολος
Ο πρίγκιπας Κάρολος στην Ελβετία, προσπαθώντας να απαθανατίσει το χιονισμένο, μαγικό τοπίο.

Μάλιστα, πολλά από τα έργα του εκτίθενται στο Garrison Chapel στο Λονδίνο μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, στην πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή του, που περιλαμβάνει πανέμορφα τοπία από τη Σκωτία, τη Γαλλία, την Αφρική και άλλες περιοχές. Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Κάρολος εξηγεί πως πρώτη φορά ενδιαφέρθηκε για τη ζωγραφική, όταν συνειδητοποίησε πως η ασχολία της μητέρας του, η φωτογραφία, δεν ήταν το ίδιο ικανοποιητική. "Απλά, βίωσα μία γεμάτη συναισθήματα ορμή να εκφράσω αυτό που έβλεπα μέσα από την ακουαρέλα και να μεταφέρω αυτή την εσωτερική αίσθηση της υφής, που είναι αδύνατο να συμβεί μέσω της φωτογραφίας", αναφέρεται σε ένα σημείο της έκθεσης ως τα λεγόμενα του πρίγκιπα Καρόλου.

Ο ίδιος, βέβαια, δε διστάζει να εξομολογηθεί πως δεν ήταν εκ φύσεως καλός στη ζωγραφική, καθώς βλέποντας τα πρώτα του σχέδια, ενοχλείται από το πόσα κακά ήταν. "Παρ' όλ' αυτά, το σπουδαίο με τη ζωγραφική είναι ότι ερμηνεύεις με τον δικό σου τρόπο οποιαδήποτε θέα έχεις επιλέξει", υποστηρίζει ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Διαβάστε Επίσης