Σκάνδαλο Partygate | Ο Boris Johnson απολογείται στη Βασίλισσα Ελισάβετ για τα πάρτι πριν την κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου

Η δήλωση από το γραφείο του Βρετανού Πρωθυπουργού μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Μεγάλη Βρετανία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εκτεθειμένη απέναντι στη βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται η βρετανική κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Boris Johnson μετά τις αποκαλύψεις ότι στη διάρκεια του πένθους για τον θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου πραγματοποιήθηκαν δυο πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία στην Downing Street 10. Τα πάρτι πριν τη κηδεία αποτελούν την πιο πρόσφατη από τις αποκαλύψεις του βρετανικού Τύπου για το σκάνδαλο Partygate, που αφορά μία σειρά από από συναθροίσεις και συγκεντρώσεις του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του "για διασκέδαση και χαλάρωση με ποτό" στη διάρκεια της καραντίνας.  

Το γραφείο του Πρωθυπουργού απολογήθηκε στη Βασίλισσα Ελισάβετ για τα πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στην περίοδο του εθνικού πένθους. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας The Telegraph, που πρώτη αποκάλυψε τις συγκεκριμένες συγκεντρώσεις στη Downing Street, η μία απ' αυτές πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου, την παραμονή δηλαδή της κηδείας του Πρίγκιπα Φιλίππου στο Windsor Castle

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Johnson στους δημοσιογράφους: "Είναι θλιβερό και μετανιώνουμε που κάτι τέτοιο συνέβη την περίοδο του εθνικού πένθους. Η Downing Street απολογήθηκε στο Παλάτι γι' αυτό". 

Διαβάστε Επίσης

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ο Boris Johnson δεν ήταν παρών σ' αυτές τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ως αποχαιρετιστήρια πάρτι για τον προσωπικό του φωτογράφο και τον επικεφαλής του γραφείου επικοινωνίας του, James Slack. Ωστόσο, αναφέρεται ότι "υπήρχε άφθονο αλκοόλ" και ότι μέλος της πρωθυπουργικής κατοικίας εστάλη σε γειτονικό σούπερ - μάρκετ "γεμίζοντας μια βαλίτσα με μπουκάλια από κρασί".

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι από τα πιο πρόσφατα σε μία σειρά από αποκαλύψεις για τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία, συχνά παρουσία ατόμων που ξεπερνούσαν τα 50 άτομα, σ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Υπάρχουν μάλιστα ρεπορτάζ που αναφέρονται στις "Παρασκευές για κρασί" που πραγματοποιούνταν κάθε εβδομάδα στη διάρκεια της καραντίνας παρουσία του Boris Johnson. Ο Βρετανός πρωθυπουργός απολογήθηκε ενώπιον της Βουλής, ωστόσο η κριτική απέναντί του παραμένει σφοδρή με την αντιπολίτευση να ζητάει την παραίτησή του.

Διαβάστε Επίσης