Πρίγκιπας William | Η εξομολόγησή του για την απώλεια της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana

Τα λόγια παρηγοριάς του δούκα του Cambridge σε ένα 11χρονο αγόρι.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας William επισκέφτηκε μαζί με την Kate Middleton το Lancashire κι εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει για το πως κατάφερε να αντιμετωπίσει τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana. Ο δούκας του Sussex που τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στα θέματα ψυχικής υγείας, μίλησε σε ένα 11χρονο αγόρι που βιώνει ό,τι κι κάποτε κι εκείνος.

Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο του Clitheroe, ο William συνάντησε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε ίδρυμα για ανθρώπους που είναι άστεγοι, παλεύουν με τον εθισμό και έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου συνάντησε τον 11χρονο Deacon Glover που έχασε τη  μητέρα του πριν ένα χρόνο, σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Ο δούκας, όπως φαίνεται και στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από τη συνομιλία του, θέλησε να τον παρηγορήσει, λέγοντας: "Ξέρω πως αισθάνεσαι. Έχασα τη μητέρα μου όταν ήμουν 15 χρονών. Είναι δύσκολο. Αλλά θα γίνουν όλα καλύτερα, στο υπόσχομαι".

Η Diana είχε χάσει τη ζωή της ξαφνικά σε τροχαίο το 1997 όταν ο William ήταν έφηβος και ο Harry μόλις 12 ετών.Και οι δύο γιοι της έχουν μιλήσει αρκετές φορές για το πώς αντιμετώπισαν το πένθος σε τόσο μικρή ηλικία ενώ έχουν προσπαθήσει να βοηθήσουν κι άλλα παιδιά που έχουν περάσει το ίδιο να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που φέρνει μια τέτοιου είδους απώλεια.

Ο William είχε πει στο ντοκιμαντέρ ‘Football, Prince William and out mental health’ πως "νομίζω ότι όταν περνάς κάτι τόσο τραυματικό στη ζωή, όπως όταν η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν μικρός, τα συναισθήματα επιστρέφουν. Μερικές φορές το βρίσκω δυσβάσταχτο".

Διαβάστε Επίσης